Amerikkalaistyyliset pannukakut omena-pähkinätäytteen kera
12 kpl
TARVITTAVA AIKA
Valmisteluaika: 10 minuuttia
Valmistusaika: 30 minuuttia
Aika yhteensä: 40 minuuttia
AINEKSET
2 munaa
2 dl rasvatonta maitoa
60 g kaurahiutaleita
30 g ruishiutaleita
50 g vehnäjauhoja
½ tl merisuolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl hunajaa
10 g voita paistamiseen
Päälle
1 rkl sitruunamehua
¼ dl juoksevaa hunajaa
4 kardemummankodan siemenet
2 omenaa
8 pekaanipähkinää
8 hasselpähkinää
1 rkl granaattiomenan siemeniä
Punalehtisiä versoja
Valmistus
- Vispaa muna ja maito sekaisin. Lisää kaura- ja ruishiutaleet ja anna taikinan turvota 10 minuuttia.
- Halkaise kardemummankodat ja kerää siemenet kulhoon. Lisää sitruunamehu ja hunaja ja sekoita.
- Lisää jauhot, suola, leivinjauhe ja hunaja pannukakkutaikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Paista voissa lettupannulla 12 pientä pannukakkua.
- Kuutioi omenat. Rouhi pähkinät ja sekoita ne omenoiden, hunajan, sitruunamehun ja granaattiomenan siementen kanssa.
- Tarjoa amerikkalaiset pannukakut lämpiminä omena-pähkinätäytteen kanssa. Voit vielä koristella annokset punalehtisillä versoilla.
VINKKI! Kardemummansiemenet voi korvata puolella teelusikallisella jauhettua kardemummaa, mutta suoraan kardemummankodasta niiden maku on raikas, täyteläinen ja vahva.
Ravintosisältö/pannukakku:
Energiaa: 107 kcal
Proteiinia: 3 g
Rasvaa: 4 g
Hiilihydraattia: 16 g
Kuitua: 2 g