Porkkana-avokado-linssisalaatti

30 minuuttia
301 kcal

Maukas ja värikäs salaatti, jossa on linssejä, porkkanaa, granaattiomenaa ja avokadoa. Sopii lounaaksi tai päivälliseksi.

Linssisalaattia kulhossa, sitruunan, avokadon ja granaattiomenanpuolikkaat

Porkkana-avokado-linssisalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 50 g linssejä
  • 5 porkkanaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 1 kourallista lehtipersiljaa
  • ½ avokadoa
  • ½ granaattiomenaa
  • 50 g lehtipinaattia
  • ½ sitruunan mehu

Valmistus

  • Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta siivilässä.
  • Kuori ja paloittele porkkanat suupaloiksi, pyörittele öljyssä, mausta suolalla ja pippurilla ja kypsennä 180 asteessa 20 minuuttia.
  • Silppua persilja, kuutioi avokado ja irrota granaattiomenan siemenet. Sekoita linssit, porkkanat, pinaatti, avokadokuutiot, ja granaattiomenan siemenet.
  • Purista päälle sitruunamehu ja ripottele suolaa, pippuria ja persiljaa.

VINKKI! Ole tarkkana, etteivät linssit kypsy liikaa ja mene soseeksi. Linssit voi myös korvata kvinoalla.