Kurpitsainen buddhakulho

30 minuuttia
502 kcal

Kulhon täydeltä herkullisia makuja ja vitamiineja! KUNTO PLUSSAN buddha bowlissa pääosassa on paahdettu kurpitsa, joka sisältää runsaasti A-vitamiinia ja vie kielen mennessään.

Kurpitsaa, avokadoa, granaattiomenaa, fetaa, pinjansiemeniä ja lehtikaalia sisältävää kukhosalaattia

Kurpitsainen buddhakulho

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ¼ dl kvinoaa
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • 150 g lehtikaalia
  • ½ avokado
  • ½ granaattiomena
  • 37 g fetajuustoa
  • ½ limetin mehu

Paahdetut kikherneet

  • ½ tölkki kikherneitä
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • ½ tl paprikaa
  • ¼ tl chiliä
  • ¼ tl juustokuminaa
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Uunikurpitsa

  • ¼ hokkaidokurpitsaa
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • ½ tl paprikaa
  • ¼ tl chiliä
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Kastike

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1½ rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl vaaleaa hunajaa
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Valmistus

  • Valuta kikherneet ja sekoita joukkoon öljy ja mausteet.
  • Levitä leivinpaperille ja paahda 180 asteessa kiertoilmassa noin 30 minuuttia, kunnes kikherneet ovat rapeita.
  • Halkaise kurpitsa, raaputa siemenet lusikalla, leikkaa viipaleiksi ja poista kuoret. Levitä viipaleet leivinpaperille, sipaise öljyllä ja ripottele päälle mausteet. Lisää kikherneiden kanssa uuniin, kun herneet ovat olleet uunissa 10 minuuttia. Huuhtele kurpitsansiemenet talouspaperin päälle kuivumaan ja paahda ne myöhempää käyttöä varten.
  • Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Vispaa kastike ja paahda pinjansiemenet kuumalla, kuivalla pannulla.
  • Suikaloi lehtikaali ja sekoita puolet kastikkeesta joukkoon.
  • Jaa lehtikaali 4 kulhoon, lisää kuutioitu avokado, granaattiomenan siemenet, murustettu feta, kvinoa, kurpitsaviipaleet, kikherneet ja pinjansiemenet. Tarjoa loppu kastike ja limettimehu erikseen.

VINKKI! Kulhossa voi käyttää myös myskikurpitsaa.