Terveellisiä reseptejä Leivonnaiset Klementiin... Klementiinikakku Klementiinikakussa maistuvat myös mausteiset kanelin ja kardemumman maut. Herkku sopii niin vieraille kuin ihan vain itsellekin! Teksti: Signe Moesby Leth 16. joulukuuta 2021 SITRUSHEDELMÄT tuovat kipakkaa makua kanelilla ja kardemummalla maustettuun kakkuun. © wichmann+bendtsen Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Klementiinikakku Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta 1 klementiiniä ½ dl tattarijauhoja ¼ tl leivinjauhetta ¼ tl soodaa ¼ tl vaniljajauhetta ¼ tl kanelia ¼ tl kardemummaa ¼ dl kookossokeria tai tavallista hienoa sokeria ¼ dl kreikkalaista jogurttia ½ munaa ¾ rkl rapsiöljyä Täyte ⅓ dl kreikkalaista jogurttia ¼ rkl vaahterasiirappia ¼ tl vaniljajauhetta ¼ klementiini ¼ granaattiomenaa ¼ kourallista minttua Valmistus Kuori klementiinit. Poista valkoinen osa. Kuutioi hedelmäliha ja ota mehu talteen. Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda, vaniljajauhe, kaneli, kardemumma ja sokeri. Riko munien rakenne kulhossa. Vispaa joukkoon jogurtti, klementiinimehu ja öljy. Kääntele neste kuivien ainesten joukkoon. Sekoita mahdollisimman vähän, ettei taikinaan tule sitkoa. Kaada taikina 24 cm:n vuokaan. Kypsennä 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kakku on kypsä ja kullankeltainen. Anna kakkupohjan jäähtyä ja sekoita sillä aikaa täytteen ainekset. Levitä täyte kakulle. Kuori ja viipaloi klementiinit. Irrota granaattiomenan siemenet. Koristele kakku klementiinillä, granaattiomenalla ja mintulla. Kaipaatko lisää insipiraatiota terveelliseen herkutteluun? Löydät lisää reseptejä täältä! VINKKI! Kakku maistuu kesäiseltä kun valmistat sen persikoista. Omenoista se saa syksyisen säväyksen. Kaneli