Klementiinikakku

Klementiinikakussa maistuvat myös mausteiset kanelin ja kardemumman maut. Herkku sopii niin vieraille kuin ihan vain itsellekin!

Klementiinikakku

SITRUSHEDELMÄT tuovat kipakkaa makua kanelilla ja kardemummalla maustettuun kakkuun.

© wichmann+bendtsen

Klementiinikakku

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 klementiiniä
  • ½ dl tattarijauhoja
  • ¼ tl leivinjauhetta
  • ¼ tl soodaa
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • ¼ tl kanelia
  • ¼ tl kardemummaa
  • ¼ dl kookossokeria tai tavallista hienoa sokeria
  • ¼ dl kreikkalaista jogurttia
  • ½ munaa
  • ¾ rkl rapsiöljyä

Täyte

  • ⅓ dl kreikkalaista jogurttia
  • ¼ rkl vaahterasiirappia
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • ¼ klementiini
  • ¼ granaattiomenaa
  • ¼ kourallista minttua

Valmistus

  • Kuori klementiinit. Poista valkoinen osa. Kuutioi hedelmäliha ja ota mehu talteen.
  • Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda, vaniljajauhe, kaneli, kardemumma ja sokeri.
  • Riko munien rakenne kulhossa. Vispaa joukkoon jogurtti, klementiinimehu ja öljy.
  • Kääntele neste kuivien ainesten joukkoon. Sekoita mahdollisimman vähän, ettei taikinaan tule sitkoa.
  • Kaada taikina 24 cm:n vuokaan. Kypsennä 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kakku on kypsä ja kullankeltainen.
  • Anna kakkupohjan jäähtyä ja sekoita sillä aikaa täytteen ainekset. Levitä täyte kakulle.
  • Kuori ja viipaloi klementiinit. Irrota granaattiomenan siemenet. Koristele kakku klementiinillä, granaattiomenalla ja mintulla.

Kaipaatko lisää insipiraatiota terveelliseen herkutteluun? Löydät lisää reseptejä täältä!

VINKKI! Kakku maistuu kesäiseltä kun valmistat sen persikoista. Omenoista se saa syksyisen säväyksen.