Punainen porkkana-linssikeitto

30 minuuttia
538 kcal

Kokeile seuraavana keittopäivänä herkullista ja helppoa linssikeittoa, jota tuhdistavat myös kikherneet ja mantelit. Maukas keitto hellii makuhermoja ja lämmittää koleana päivänä.

Punainen porkkana-linssikeitto

MAUKAS KEITTO LÄMMITTÄÄ koleimpanakin päivänä.

© wichmann+bendtsen

Punainen porkkana-linssikeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 2 pieni purjo
  • 2 tl + 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 pala kurkumaa
  • 1 tl harissaa tai 0,5 tl chilihiutaleita
  • 8 dl kana- tai kasvislientä
  • 2 dl tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 6 rkl punaisia linsejä
  • 1 dl tölkkikikherneitä
  • 10 mantelia
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • korianteria tai lehtipersiljaa

Valmistus

  • Kuutioi sipuli ja porkkanat. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo.
  • Kuullota sipuli 2 teelusikallisessa öljyä. Raasta 1 tl kurkumaa ja lisää kattilaan yhdessä harissan tai chilin ja kanatai kasvisliemen kanssa. Anna keiton kiehua hiljalleen 10 minuuttia.
  • Lisää 2 rkl oliiviöljyä ja lientä tarpeen mukaan.
  • Lisää tomaattimurska, tomaattipyre ja linssit. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes linssit ovat kovankypsiä.
  • Valuta kikherneet, painele ne kuivaksi talouspaperilla ja paahda pannulla. Paahda ja rouhi mantelit.
  • Mausta keitto suolalla ja pippurilla. Viimeistele annokset kikherneillä, mantelirouheella ja korianterisilpulla.

VINKKI! Harissa on tunisialainen, tulinen chilistä ja mausteista sekoitettu tahna. Sillä on helppo sytyttää kastikkeisiin, keittoihin ja lihapatoihin lisää makua.