Roppakaupalla superterveellistä kirsikkaa
Herkullisen punaiset kirsikat odottavat poimijaansa. Monipuolisesta ja terveellisestä kirsikasta on moneksi. Lue tarkemmin alta.
Herkullisen punaiset kirsikat odottavat poimijaansa. Monipuolisesta ja terveellisestä kirsikasta on moneksi. Lue tarkemmin alta.
Kirsikan sesonki on kesällä, ja silloin kannattaa hyödyntää herkullisen ja terveellisen marjan tarjoamat makuelämykset ja terveyshyödyt. Erityisen terveellinen on hapankirsikka, joka kasvaa Suomessakin.
Kirsikoissa, ja erityisesti hapankirsikoissa, on runsaasti kaliumia, joka auttaa laskemaan verenpainetta, jolloin sydä ei joudu paiskimaan ylitöitä. Lisäksi kirsikassa on antosyaani-nimistä väriainetta, joka voi auttaa pienentämään sydän- ja verisuonitautien riskiä.
Lihaskipu ja myös nivelten kolotus on aivan luonnollinen seuraus treenistä, mutta silti kipuja on hyvä saada lievitettyä. Lihaskipujen lievitykseen voi kokeilla kirsikkamehua, sillä useissa suppeissa tutkimuksissa on havaittu, että kirsikkamehu saattaa toimia lihaskolotuksia vastaan ja vähentää lihasten voimattomuutta treenin jälkeen.
Happamista kirsikoista tehty mehu voi auttaa parantamaan yöunen laatua. Kirsikka lisää nimittäin vuorokausirytmiä säätelevän melatoniinin tuotantoa käpyrauhasessa.
Kirsikka sisältää kohtuullisen määrän C-vitamiinia. Elimistö käyttää C-vitamiinia esimerkiksi haavojen parantamiseen, raudan imeyttämiseen ruuasta ja tulehdusten lievittämiseen.
LUE MYÖS: Onko mustikka superfoodia?