Roppakaupalla superterveellistä kirsikkaa

Herkullisen punaiset kirsikat odottavat poimijaansa. Monipuolisesta ja terveellisestä kirsikasta on moneksi. Lue tarkemmin alta.

Herkullisia ja terveellisiä kirsikoita kulhossa

KIRSIKKA Kirsikkasesonki on lyhyt, joten nauti herkullisia marjoja, kun siihen on mahdollisuus.

Kirsikan sesonki on kesällä, ja silloin kannattaa hyödyntää herkullisen ja terveellisen marjan tarjoamat makuelämykset ja terveyshyödyt. Erityisen terveellinen on hapankirsikka, joka kasvaa Suomessakin.

1: Kirsikka sisältää runsaasti kaliumia

Kirsikoissa, ja erityisesti hapankirsikoissa, on runsaasti kaliumia, joka auttaa laskemaan verenpainetta, jolloin sydä ei joudu paiskimaan ylitöitä. Lisäksi kirsikassa on antosyaani-nimistä väriainetta, joka voi auttaa pienentämään sydän- ja verisuonitautien riskiä.

2: Kirsikkamehu lievittää (ehkä) lihaskipuja

Lihaskipu ja myös nivelten kolotus on aivan luonnollinen seuraus treenistä, mutta silti kipuja on hyvä saada lievitettyä. Lihaskipujen lievitykseen voi kokeilla kirsikkamehua, sillä useissa suppeissa tutkimuksissa on havaittu, että kirsikkamehu saattaa toimia lihaskolotuksia vastaan ja vähentää lihasten voimattomuutta treenin jälkeen.

3: Kirsikka auttaa nukkumaan paremmin

Happamista kirsikoista tehty mehu voi auttaa parantamaan yöunen laatua. Kirsikka lisää nimittäin vuorokausirytmiä säätelevän melatoniinin tuotantoa käpyrauhasessa.

4: Kirsikassa on C-vitamiinia

Kirsikka sisältää kohtuullisen määrän C-vitamiinia. Elimistö käyttää C-vitamiinia esimerkiksi haavojen parantamiseen, raudan imeyttämiseen ruuasta ja tulehdusten lievittämiseen.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background