Kirsikoita, rahkakastiketta, paahdettua ruisleipää ja manteleita

15 minuuttia
377 kcal

Kun on kirsikkausi, kannattaa käyttää makeita ja terveellisiä marjoja aamiaisella, päivällisellä, välipalaksi tai jälkiruuissa.

Kirsikoita, rahkakastiketta, paahdettua ruisleipää, syötäviä kukkia ja manteleita

KIRSIKOITA – Kirsikat sisältävät vastustuskykyä vahvistavia aineita. Lisäksi ne maistuvat hurjan hyviltä – myös aamiaisella!

© wichmann+bendtsen

Kirsikoita, rahkakastiketta, paahdettua ruisleipää ja manteleita

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 2 Viipale ruisleipää
  • 2 tl lakritsijauhetta
  • 2 tl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 2 tl akaasiahunajaa
  • 18 kpl. kuorittua mantelia
  • 300 g kirsikoita
  • 2 dl pehmeää maitorahkaa
  • 2 vaniljatangon siemenet

Valmistus

  • Jauha ruisleipä.
  • Paahda se pinnoitetussa pannussa kevyesti.
  • Sekoita lakritsijauhe, rypsiöljy ja hunaja jauhetun ja paahdetun ruisleivän joukkoon. Jatka paahtamista noin minuutin ajan.
  • Levitä seos leivinpaperin päälle jäähtymään.
  • Poista kirsikoista kivet.
  • Paahda ja jäähdytä mantelit.
  • Sekoita vaniljansiemenet maitorahkan joukkoon.
  • Annostele kirsikat, rahkakastike, ruisleipäseos, mantelit ja kukat tarjolle.

VINKKI! Koristele kirsikkarahka syötävillä kukilla. Syötäviä kukkia saa supermarketeista ja luonnosta – katso netistä, mitä etsiä.