10 hyvää kalapyörykkäreseptiä
Kalapyörykät ovat terveelistä ja hyvää syötävää. Kokosimme yhteen parhaat kalapyörykkäohjeet, joista jokainen kalan ystävä löytää mieleisensä ohjeet kätevästi yhdestä paikasta.
Kalapyörykät ovat terveelistä ja hyvää syötävää. Kokosimme yhteen parhaat kalapyörykkäohjeet, joista jokainen kalan ystävä löytää mieleisensä ohjeet kätevästi yhdestä paikasta.
Etsitkö terveellisen, herkullisen ja helpon aterian ohjetta? Kokeilepa kalapyöryköitä! Kalapyörykät valmistuvat hetkessä, ja lisukkeilla ruokaan saa vaihtelua.
Miten kalapyörykät pitäisi paistaa? Voiko ne paistaa uunissa? Kauanko kalapyörykät säilyvät? Vastaukset näihin ja moniin muihin kysymyksiin – ja kalapyöryköiden perusreseptin – saat täältä.
Kokosimme yhteen kalapyörykkäreseptejä. Kaikilla ohjeilla syntyvät maistuvat ja maukkaat kalapyörykät ja monipuoliset ateriat. Oikein hyvää ruokahalua!
Maukkaat kalapyörykät kaalimuhennoksen ja perunoiden kanssa! Nam!
Maukkaita kalapyöryköitä, itse tehtyä rémouladekastiketta ja uunissa paahdettua parsakaalia – arkiruokaa herkullisimmillaan!
Etsitkö nopeaa päivällisreseptiä? Kokeile helppoja kalapyöryköitä ja maukasta pastasalaattia persiljapeston kera.
Kalapyörykät vaaleasta kalasta ja raikasta ja maukasta salaattia. Nam!
Kokeile vihreitä kalapyöryköitä, rapeita selleriranskalaisia ja karridippiä.
Jos haluat tehdä kalapyörykkäateriasta hiukan juhlavamman, tarjoa lisäksi sipulihilloketta ja punasalaattia.
Rapu, limetti ja chili antavat aasialaisen säväyksen kalapyöryköille. Maista ja ihastu!
Uunipurjot ovat herkullinen ja terveellinen lisuke kalapyöryköille.
Lohipyörykät kikherneiden ja kaalin kanssa.
Kalapyöryköiden paistaminen pannulla
Kalapyörykät paistetaan useimmiten paistinpannulla. Näin onnistut parhaiten:
Kalapyörykät voi paistaa uunissa. Pane pyörykät leivinpaperille uunivuokaan ja paista 200 asteessa kiertoilmauunissa (225 tavallisessa uunissa uunin puolivälissä) kunnes pyörykät ovat saaneet väriä, noin. 25 min.
Uunissa paistaminen on vaivattomampaa, eikä tarvitse rasvaa.
Kalapyöryköitä voi tehdä mistä tahansa tuoreesta ja -purkkikalasta sekä ravunlihasta.
Kalapyörykkätaikinassa on yleensä vaaleaa kalaa (haukea, turskaa, seitä, pangasiusta tms.), sipulisilppua, munaa, maitoa, vehnäjauhoja suolaa ja pippuria.
VINKKI: Kaupasta saa nykyisin valmiiksi maustettua kalajauhelihaa.
Valmistusohje: Osta kalafile (tai fileoi kokonainen kala itse), hienonna kala veitsellä tai tehosekoittimessa. Taikina kiinteytyy helpommaksi muotoilla ja maut tasoittuvat yhteen.
Ruisleipä, keitety perunat, tilli, tartarkastike ja remouladekastike ja kermaviili-yrttikastike ovat perinteisiä kalan kastikkeita.
Kaikenlaisten pyöryköiden lisukkeeksi sopivat perunasalaatti, pinaattimuhennos tai kaalimuhennos, uunijuurekset, haudutettu lehtikaali, vihreä salaatti, papusalaatti ja raasteet marjojen tai sitrusten kera.
Remoulade-, tartar- ja hollandaisekastike sopivat kaikkin kalaruokiin.
Terveellisen kylmän kastikkeen sekoitat helposti ja ennätysnopeasti maustamattomasta jogurtista ja yrttisilpusta tai kurkkusalaatista tai kapriksista. Noin 1 rkl yrttejä/kurkkusalaattia 1,5 desiin jogurttia. Jos et pelkää kaloreita, creme fraiche ja kermaviili käyvät myös pohjaksi kastikkeelle.
Jos lisukkeena on haudutettua kaalia tai pinaattimuhennosta, et välttämättä tarvitse kastiketta.
Riippuu aivan omista makutottumuksista. Kaupasta saa valmiina yhden valmistajan lahnajauhelihaa 400 gramman pakkauksissa, itse voi jauhaa mitä kalaa haluaa. Vaaleat kalat ovat mietoja (hauki miedoin), lahna melko mieto, seiti ja silakka "kalaisimmat", lohi rasvaisin.
Kalajauheliha on helppo tehdä veitsellä ja aivan naurettavan helppoa tehosekoittimella. Kalaa ei kannata jauhaa aivan hienoksi. Maku on parempi, kun jättää kalan vähän isommiksi paloiksi.
Valmiissa kalajauhelihassa (lahnaa) on suolaa ja mausteita mukana.
Kala on terveellistä, ja sitä suositelleen syömään pari kertaa viikossa. Kala on hyväksi sydänterveydelle ja verenpaineelle.
Rasvaisessa kalassa, niin kuin lohessa ja kirjolohessa, on runsaasti omega-3-rasvaa ja D-vitamiinia. Vähärasvaisessa kalassa, kuten hauessa ja kuhassa, on runsaasti jodia ja seleeniä. Kalapyörykät ovat siis joka tapauksessa terveellisiä. Varsinkin uunissa paistettuna.
Jos haluat tietää, mitä kasviksia voi lisätä taikinaan, sovella näitä 7 pyörykkäohjetta
1–2 vuorokautta jääkaapissa, 1–2 kk pakkasessa. Jos pakastat, anna pyöryköiden jäähtyä ensin, ja kun sulatat, ota ne viimeistään 3 tuntia aikaisemmin sulamaan.