Kalapihvit ja suippokaalimuhennosta

25 minuuttia
628 kcal

Maukkaat kalapyörykät kaalimuhennoksen ja perunoiden kanssa! Nam!

Kalapyörykät kaalimuhennoksen ja keitettyjen perunoiden kera

KALAPIHVIT voi tehdä miltei mistä vain kalasta. Taatusti herkullista!

© wichmann+bendtsen

Kalapihvit ja suippokaalimuhennosta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 4 perunaa
  • 1 muna
  • 350 g vaaleaa kalaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 sitruunan kuori
  • 2 tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • ½ dl maitoa
  • 1 sipuli
  • persiljaa
  • tilliä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • tuoretta tilliä

Suippokaalimuhennos:

  • 300 g suippokaalia
  • 2 dl maitoa
  • 1 dl ruokakermaa
  • 3 rkl maissitärkkelystä
  • 1 tl merisuolaa
  • mustapippuria

Valmistus

  • Keitä perunat kuorineen kypsiksi reilusti suolalla maustetussa vedessä.
  • Jauha muna, kala, jauhot, sitruunankuori, suola, pippuri, maito, sipuli ja yrtit karkeaksi massaksi.
  • Muotoile massasta kahdella lusikalla isoja pyöryköitä öljyllä sipaistulle pannulle ja litistä ne lusikalla. Paista keskilämmöllä kypsiksi ja kauniin ruskeiksi, noin 5 minuuttia molemmilta puolilta.
  • Silppua kaali, kaada kiehuvaa vettä päälle, anna seistä 2 minuuttia, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta siivilässä.
  • Sekoita maito, kerma ja maissitärkkelys pannull, kuumenna koko ajan sekoitellen kunnes seos sakenee, lisää kaali ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Koristele annokset tillisilpulla ja pyöräytä myllystä kierros mustapippuria päälle.

VINKKI! Voit käyttää kalapihveihin myös vaikkapa lohta tai puoliksi vaaleaa kalaa ja puoliksi lohta.

VINKKI! Voit tarjota kaalin myös ilman muhennosta. Tarjoa silloin lisukkeena esimerkiksi remoulade-kastiketta.

KATSO MYÖS: 10 kalapyörykkäreseptiä


Newsletter background