Kalapyörykät, kahdenlaisia kasviksia ja karrikastiketta

45 minuuttia
415 kcal

Kalapyörykät ovat hittiruoka monissa perheissä – ja hyvästä syystä. Ne ovat sekä terveellistä että herkullista arkiruokaa, ja tässä ateriassa ne saavat kaverikseen selleriranskalaisia ja kasviksia sekä karridippiä.

Kalapyöryköitä ja lisukkeita

Kalapyörykät ja lisukkeet

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Selleriranskalaiset

  • ½ selleri n. 350 g
  • ekstraneitsytoliiviöljyä
  • 1 kourallinen lehtipersiljaa

Kasvikset

  • 1 kesäkurpitsa
  • 2 porkkanoita
  • ½ rkl limettimehua
  • 1 tl hunajaa
  • ripaus merisuolaa
  • 1 kourallinen tilliä

Kalapyörykät

  • 300 g vaaleaa kalaa
  • ½ dl herneitä
  • ½ dl tilliä ja persiljaa
  • 1 pieni muna
  • 1 tl merisuolaa
  • ½ tl mustapippuria myllystä

Karrikastike

  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 tl karria
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 rkl purjoa

Kalapyöryköiden ja lisukkeiden valmistus

  • Leikkaa selleri tangoiksi. Pirskota öljyllä ja paista pellillä leivinpaperin päällä 200 asteessa 25–30 min. Hienonna persiljaa koristeeksi päälle.
  • Viipaloi kesäkurpitsa. Tee porkkanasta ohuita suikaleita. Kääntele ne limettimehussa ja hunajassa. Lisää suola ja tilliä.
  • Hienonna kala ja yrtit, sekoita ne kananmunan, herneiden, mausteiden ja yrttien kanssa taikinaksi. Tee taikinasta pyöryköitä tai pihvejä ja paista ne pannulla 1 rkl:ssa öljyä.
  • Hienonna purjo. Sekoita kastike­ainekset yhteen.
  • Tarjoa porkkana-kesäkurpitsa-tillisalaatin, karrikastikkeen ja selleriranskalaisten kanssa.

LUE MYÖS: Osaatko valita oikeat öljyt ruoanlaittoon?