Kalapyöryköitä ja lisukkeita
© Skovdal Nordic

Kalapyörykät, kahdenlaisia kasviksia ja karrikastiketta

Kalapyörykät ovat hittiruoka monissa perheissä – ja hyvästä syystä. Ne ovat sekä terveellistä että herkullista arkiruokaa, ja tässä ateriassa ne saavat kaverikseen selleriranskalaisia ja kasviksia sekä karridippiä.

perjantai 18. tammikuuta 2019 teksti Inge Skovdal

Kalapyörykät ja lisukkeet

2 annosta

Selleriranskalaiset

½ selleri n. 350 g
ekstraneitsytoliiviöljyä
1 kourallinen lehtipersiljaa

Kasvikset

1 kesäkurpitsa
2 porkkanoita
½ rkl limettimehua
1 tl hunajaa
ripaus merisuolaa
1 kourallinen tilliä

Kalapyörykät

300 g vaaleaa kalaa
½ dl herneitä
½ dl tilliä ja persiljaa
1 pieni muna
1 tl merisuolaa
½ tl mustapippuria myllystä

Karrikastike

1 dl maustamatonta jogurttia
1 tl karria
merisuolaa
mustapippuria myllystä
2 rkl purjoa

Kalapyöryköiden ja lisukkeiden valmistus

  • Leikkaa selleri tangoiksi. Pirskota öljyllä ja paista pellillä leivinpaperin päällä 200 asteessa 25–30 min. Hienonna persiljaa koristeeksi päälle.
  • Viipaloi kesäkurpitsa. Tee porkkanasta ohuita suikaleita. Kääntele ne limettimehussa ja hunajassa. Lisää suola ja tilliä.
  • Hienonna kala ja yrtit, sekoita ne kananmunan, herneiden, mausteiden ja yrttien kanssa taikinaksi. Tee taikinasta pyöryköitä tai pihvejä ja paista ne pannulla 1 rkl:ssa öljyä.
  • Hienonna purjo. Sekoita kastike­ainekset yhteen.
  • Tarjoa porkkana-kesäkurpitsa-tillisalaatin, karrikastikkeen ja selleriranskalaisten kanssa.

Ravintosisältö/annos

Energiaa 415 kcal
Proteiinia 45 g
Rasvaa 13,6 g
Hiilihydraattia 34,3 g
Kuitua 11,5 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee