Kalapyöryköitä ja lisukkeita
© Skovdal Nordic

Kalapyörykät, kahdenlaisia kasviksia ja karrikastiketta

Kalapyörykät ovat hittiruoka monissa perheissä – ja hyvästä syystä. Ne ovat sekä terveellistä että herkullista arkiruokaa, ja tässä ateriassa ne saavat kaverikseen selleriranskalaisia ja kasviksia sekä karridippiä.

perjantai 18. tammikuuta 2019 teksti I. Skovdal

Kalapyörykät ja lisukkeet

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 15 minuuttia

Valmistusaika: 30 minuuttia

Aika yhteensä: 45 minuuttia

AINEKSET

Selleriranskalaiset

½ selleri n. 350 g

ekstraneitsytoliiviöljyä

1 kourallinen lehtipersiljaa

Kasvikset

1 kesäkurpitsa

2 porkkanoita

½ rkl limettimehua

1 tl hunajaa

ripaus merisuolaa

1 kourallinen tilliä

Kalapyörykät

300 g vaaleaa kalaa

½ dl herneitä

½ dl tilliä ja persiljaa

1 pieni muna

1 tl merisuolaa

½ tl mustapippuria myllystä

Karrikastike

1 dl maustamatonta jogurttia

1 tl karria

merisuolaa

mustapippuria myllystä

2 rkl purjoa

Kalapyöryköiden ja lisukkeiden valmistus

  • Leikkaa selleri tangoiksi. Pirskota öljyllä ja paista pellillä leivinpaperin päällä 200 asteessa 25–30 min. Hienonna persiljaa koristeeksi päälle.

  • Viipaloi kesäkurpitsa. Tee porkkanasta ohuita suikaleita. Kääntele ne limettimehussa ja hunajassa. Lisää suola ja tilliä.
  • Hienonna kala ja yrtit, sekoita ne kananmunan, herneiden, mausteiden ja yrttien kanssa taikinaksi. Tee taikinasta pyöryköitä tai pihvejä ja paista ne pannulla 1 rkl:ssa öljyä.
  • Hienonna purjo. Sekoita kastike­ainekset yhteen.
  • Tarjoa porkkana-kesäkurpitsa-tillisalaatin, karrikastikkeen ja selleriranskalaisten kanssa.

LUE MYÖS: Osaatko valita oikeat öljyt ruoanlaittoon?

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 415 kcal

Proteiinia: 45 g

Rasvaa: 13,6 g

Hiilihydraattia: 34,3 g

Kuitua: 11,5 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee