Kalapyörykät, yrttisalaatti, sauce verte ja tuorehillo

5 tuntia
178 kcal

Itse tehdyissä kalapyöryköissä eivät ruodot kiusaa!

Kalapyörykät, yrttisalaatti, sauce verte ja tuorehillo.

Kalapyörykät, yrttisalaatti, sauce verte ja tuorehillo

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 300 g turskafileetä
  • merisuolaa
  • ½ muna
  • kylmäpuristettua oliiviöljyä paistamiseen

Yrttejä

  • ½ nippu tilliä
  • ½ nippu ruohosipulia
  • ½ nippu basilikaa
  • ½ nippu sileälehtistä persiljaa
  • ½ nippu rakuunaa
  • vesikrassia
  • 50 g pieniä salaatinlehtiä

Tuorehillo

  • 100 g karhunvatukoita
  • 2 tl vaaleaa ruokosokeria
  • ¼ vaniljatankoa

Sauce verte

  • annos em. yrttejä
  • 2 rkl majoneesia
  • ½ dl skyriä tai kevytkermaviiliä
  • tilkka limettimehua
  • vastajauhettua mustapippuria

Lisukkeeksi

  • ½ Viipale uisleipää paahdettuna ja tangoiksi leikattuna

Valmistus

  • Huuhtele marjat ja asettele ne annoksiksi, mausta sokerilla ja vaniljalla. Pane kylmään vähintään 4 tunniksi.
  • Jauha kala tehosekoittimessa tai vastaavassa. Sekoita joukkoon muna ja ripaus suolaa.
  • Silppua joukkoon ruohosipuli ja puolet tillistä. Pane taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  • Huuhtele ja valuta salaatinlehdet. Jaa jäljellä olevat yrtit kahteen osaan ja sekoita toinen osa salaattiin.
  • Silppua puolet lopuista yrteistä. Sekoita majoneesi ja rahka (tai skyr), lisää joukkoon yrttisilppu ja mausta suolalla, pippurilla ja limetillä.
  • Pane kastike jääkaappiin. Tee kalataikinasta pyöryköitä ja paista niitä keskikuumassa pannussa noin 10 minuuttia.
  • Pidä pyörykät lämpiminä 120-asteisessa uunissa sillä aikaa kun asettelet lautasille salaatin, yrtit, hillon, kastikkeen, leipätangot ja limetin.

LUE MYÖS: 6 hyvää kalapyörykkäreseptiä