½
Viipale
paahdettua ruisleipää tangoiksi leikattuna
Valmistus
Sekoita marjojen joukkoon sokeri ja vaniljatangon siemenet. Pane tuorehillo kylmään vetäytymään vähintään 4 tunniksi.
Jauha kala tehosekoittimessa tai hienonna veitsellä. Sekoita joukkoon muna ja ripaus suolaa.
Silppua joukkoon ruohosipuli ja puolet tillistä. Pane taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Huuhtele ja valuta salaatinlehdet. Jaa loput yrtit kahteen osaan ja sekoita toinen osa salaattiin.
Yrttikastike: Silppua puolet lopuista yrteistä. Sekoita kevytkermaviiliin tai maustamattomaan jogurttiin, lisää joukkoon yrttisilppu ja mausta suolalla, pippurilla ja limetillä.
Pane kastike jääkaappiin odottamaan.
Tee kalataikinasta pyöryköitä ja paista ne pannussa kohtalaisessa lämmössä (noin 10 minuuttia). Käännä vain kerran, etteivät pyörykät hajoa. Laita uuni lämpiämään 120 asteeseen.
Laita pyörykät 120-asteiseen uuniin siksi aikaa kun kokoat annokset salaatista, yrteistä, tuorehillosta, kastikkeesta, leipätankoista ja limetilohkoista.