Kalapyörykät, yrttisalaatti, yrttikastike ja tuorehillo

40 minuuttia
178 kcal

Itse tehdyissä kalapyöryköissä eivät ruodot kiusaa!

Kalapyörykät, yrttisalaatti, sauce verte ja tuorehillo.

Kalapyörykät, yrttisalaatti, yrttikastike ja tuorehillo

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 300 g vaaleaa kalafileetä
  • merisuolaa
  • ½ muna
  • oliiviöljyä paistamiseen

Yrttejä

  • ½ nippu tilliä
  • ½ nippu ruohosipulia
  • ½ nippu basilikaa
  • ½ nippu silopersiljaa
  • ½ nippu rakuunaa
  • vesikrassia tai rucolaa
  • 50 g pieniä salaatinlehtiä

Tuorehillo

  • 100 g marjoja
  • 2 tl ruokosokeria
  • ¼ vaniljatankoa

Sauce verte

  • kourallinen yrttejä
  • 2 rkl majoneesia
  • ½ dl jogurttia tai kevytkermaviiliä
  • tilkka limettimehua
  • vastajauhettua mustapippuria

Lisukkeeksi

  • ½ Viipale paahdettua ruisleipää tangoiksi leikattuna

Valmistus

  • Sekoita marjojen joukkoon sokeri ja vaniljatangon siemenet. Pane tuorehillo kylmään vetäytymään vähintään 4 tunniksi.
  • Jauha kala tehosekoittimessa tai hienonna veitsellä. Sekoita joukkoon muna ja ripaus suolaa.
  • Silppua joukkoon ruohosipuli ja puolet tillistä. Pane taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  • Huuhtele ja valuta salaatinlehdet. Jaa loput yrtit kahteen osaan ja sekoita toinen osa salaattiin.
  • Yrttikastike: Silppua puolet lopuista yrteistä. Sekoita kevytkermaviiliin tai maustamattomaan jogurttiin, lisää joukkoon yrttisilppu ja mausta suolalla, pippurilla ja limetillä.
  • Pane kastike jääkaappiin odottamaan.
  • Tee kalataikinasta pyöryköitä ja paista ne pannussa kohtalaisessa lämmössä (noin 10 minuuttia). Käännä vain kerran, etteivät pyörykät hajoa. Laita uuni lämpiämään 120 asteeseen.
  • Laita pyörykät 120-asteiseen uuniin siksi aikaa kun kokoat annokset salaatista, yrteistä, tuorehillosta, kastikkeesta, leipätankoista ja limetilohkoista.

LUE MYÖS: 6 hyvää kalapyörykkäreseptiä