Kalapyörykät, yrttisalaatti, sauce verte ja tuorehillo.

Kalapyörykät, yrttisalaatti, sauce verte ja tuorehillo

Itse tehdyissä kalapyöryköissä eivät ruodot kiusaa!

tiistai 16. heinäkuuta 2013 teksti KUNTO PLUS

4 annosta

600 g turskafileetä
merisuolaa
1 muna
kylmäpuristettua oliiviöljyä paistamiseen
Yrttejä: iso ruukullinen tilliä ja pieni ruukullinen ruohosipulia, basilikaa, sileälehtistä persiljaa ja rakuunaa sekä ruukullinen vesikrassia
100 g pieniä salaatinlehtiä


Tuorehillo

200 g karhunvatukoita
4 tl vaaleaa ruokosokeria
½ vaniljatankoa


Sauce verte

annos em. yrttejä
4 rkl majoneesia
1,5 dl skyriä tai kevytkermaviiliä
tilkka limettimehua
vastajauhettua mustapippuria


Lisukkeeksi: ● limelohkoja, 1 viipale ruisleipää paahdettuna ja tangoiksi leikattuna


  • Huuhtele marjat ja asettele ne annoksiksi, mausta sokerilla ja vaniljalla. Pane kylmään vähintään 4 tunniksi.
  • Jauha kala tehosekoittimessa tai vastaavassa. Sekoita joukkoon muna ja ripaus suolaa.
  • Silppua joukkoon ruohosipuli ja puolet tillistä. Pane taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  • Huuhtele ja valuta salaatinlehdet. Jaa jäljellä olevat yrtit kahteen osaan ja sekoita toinen osa salaattiin.
  • Silppua puolet lopuista yrteistä. Sekoita majoneesi ja rahka (tai skyr), lisää joukkoon yrttisilppu ja mausta suolalla, pippurilla ja limetillä.
  • Pane kastike jääkaappiin. Tee kalataikinasta pyöryköitä ja paista niitä keskikuumassa pannussa noin 10 minuuttia.
  • Pidä pyörykät lämpiminä 120-asteisessa uunissa sillä aikaa kun asettelet lautasille salaatin, yrtit, hillon, kastikkeen, leipätangot ja limetin.

LUE MYÖS: 6 hyvää kalapyörykkäreseptiä

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee