Kalapyörykät ja punasalaattia

40 minuuttia
474 kcal

Syötkö riittävästi kalaa? KUNTO PLUSsan kalapullaohjeella kalaruokapäivästä tulee viikon kohokohta!

Kalapullia, salaattia ja sitruunaa lautasella

Kalapyörykät, punasalaattia ja punasipulia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 suuri punasipuli
  • 2 tl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa/omenaviinietikkaa
  • Merisuolaa, rouhittua mustapippuria ja ruokosokeria
  • 300 g jauhettua vaaleaa kalaa, esim. kuhaa, haukea tai turskaa
  • 1 muna
  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 1 rkl voita
  • 1 punasalaatti
  • 2 rkl kastiketta
  • Pari tillinoksaa
  • Sitruuna

Kastike

  • 1 rkl karkeaa dijoninsinappia
  • dl valkoviinietikkaa tai omenaviinietikkaa
  • 2 dl ekstra neitsytoliiviöljyä

Kalapullien ja lisukkeiden valmistus

  • Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi.
  • Paista sipulisuikaleet pehmeiksi ja kuullota öljyssä, johon on lisätty tilkka etikkaa.
  • Anna hautua 5 minuuttia.
  • Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria.
  • Sekoita jauhettu kala ja muna ja mausta seos raastetulla salottisipulilla, suolalla ja pippurilla.
  • Kuumenna öljy tarttumattomassa pannussa, lisää voi ja anna kuohahtaa.
  • Ota pannu levyltä, muotoile kalapullat ja paista ne molemmin puolin keskilämmöllä.
  • Leikkaa salaatista kanta. Irrota, huuhdo ja linkoa lehdet kuivaksi.
  • Vatkaa kastikeaineet ja mausta seos suolalla ja pippurilla.
  • Annostele lautasille salaatinlehdet ja kastike, kalapuikot, tilli, punasipulit sekä sitruuna.

LUE MYÖS: 6 hyvää kalapyörykkäreseptiä