Kalapullia, salaattia ja sitruunaa lautasella
© Wickmann+bendtsen

Kalapyörykät ja punasalaattia

Syötkö riittävästi kalaa? KUNTO PLUSsan kalapullaohjeella kalaruokapäivästä tulee viikon kohokohta!

sunnuntai 10. heinäkuuta 2016 teksti Anne Larsen ja Martin Kreutzer

Kalapyörykät, punasalaattia ja punasipulia

2 annosta

1 suuri punasipuli
2 tl ekstra neitsytoliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa/omenaviinietikkaa

Merisuolaa, rouhittua mustapippuria ja ruokosokeria
300 g jauhettua vaaleaa kalaa, esim. kuhaa, haukea tai turskaa
1 muna
1 salottisipuli
2 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
1 rkl voita

1 punasalaatti

2 rkl kastiketta
Pari tillinoksaa
Sitruuna

Kastike

1 rkl karkeaa dijoninsinappia
0,5 dl valkoviinietikkaa tai omenaviinietikkaa
2 dl ekstra neitsytoliiviöljyä

Kalapullien ja lisukkeiden valmistus

  • Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. 
  • Paista sipulisuikaleet pehmeiksi ja kuullota öljyssä, johon on lisätty tilkka etikkaa. 
  • Anna hautua 5 minuuttia. 
  • Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria.
  • Sekoita jauhettu kala ja muna ja mausta seos raastetulla salottisipulilla, suolalla ja pippurilla. 
  • Kuumenna öljy tarttumattomassa pannussa, lisää voi ja anna kuohahtaa. 
  • Ota pannu levyltä, muotoile kalapullat ja paista ne molemmin puolin keskilämmöllä. 
  • Leikkaa salaatista kanta. Irrota, huuhdo ja linkoa lehdet kuivaksi. 
  • Vatkaa kastikeaineet ja mausta seos suolalla ja pippurilla. 
  • Annostele lautasille salaatinlehdet ja kastike, kalapuikot, tilli, punasipulit sekä sitruuna.

LUE MYÖS: 6 hyvää kalapyörykkäreseptiä

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 474 kcal
Proteiinia: 33,6 g
Rasvaa: 34,3 g
Hiilihydraattia: 9,6 g
Kuitua: 1,2 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee