Terveellisiä reseptejä Päivällinen Kalapyöryk... Kalapyörykät ja punasalaattia 40 minuuttia 474 kcal Syötkö riittävästi kalaa? KUNTO PLUSsan kalapullaohjeella kalaruokapäivästä tulee viikon kohokohta! Teksti: Martin Kreutzer ja Anne Larsen 9. heinäkuuta 2016 Kalapyörykät, punasalaattia ja punasipulia Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta 1 suuri punasipuli 2 tl ekstraneitsytoliiviöljyä 2 rkl valkoviinietikkaa/omenaviinietikkaa Merisuolaa, rouhittua mustapippuria ja ruokosokeria 300 g jauhettua vaaleaa kalaa, esim. kuhaa, haukea tai turskaa 1 muna 1 salottisipuli 2 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä 1 rkl voita 1 punasalaatti 2 rkl kastiketta Pari tillinoksaa Sitruuna Kastike 1 rkl karkeaa dijoninsinappia dl valkoviinietikkaa tai omenaviinietikkaa 2 dl ekstra neitsytoliiviöljyä Kalapullien ja lisukkeiden valmistus Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Paista sipulisuikaleet pehmeiksi ja kuullota öljyssä, johon on lisätty tilkka etikkaa. Anna hautua 5 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria. Sekoita jauhettu kala ja muna ja mausta seos raastetulla salottisipulilla, suolalla ja pippurilla. Kuumenna öljy tarttumattomassa pannussa, lisää voi ja anna kuohahtaa. Ota pannu levyltä, muotoile kalapullat ja paista ne molemmin puolin keskilämmöllä. Leikkaa salaatista kanta. Irrota, huuhdo ja linkoa lehdet kuivaksi. Vatkaa kastikeaineet ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Annostele lautasille salaatinlehdet ja kastike, kalapuikot, tilli, punasipulit sekä sitruuna. LUE MYÖS: 6 hyvää kalapyörykkäreseptiä KalaPyörykät