1
nippu
korianteria, tilliä, ruohosipulia tai persiljaa
merisuolaa ja mustapippuria
2
limettiä
2
nippu
vihreää parsaa
kylmäpuristettua rypsiöljyä
2
vaaleaa kalafileetä, kampelaa, kuhaa tai ahventa (yht. 300 g)
1
muna
pankojauhetta*
2
rkl
ekstra neitsytoliiviöljyä
1
rkl
voita
Kalafileen ja vihannesten valmistus
Sekoita hienonnetut yrtit skyrin tai maitorahkan joukkoon.
Mausta kastike suolalla, pippurilla ja limettimehulla.
Leikkaa parsojen tyvestä pieni pala pois.
Kiehauta kattilassa vettä, johon on lisätty ripaus suolaa ja tippa rypsiöljyä.
Lisää parsat, kiehauta ja valuta heti.
Pidä parsat lämpiminä.
Kasta kalafileet munaan ja kierittele ne pankojauheessa.
Kuumenna öljy ja voi paistinpannussa, lisää kalafileet ja paista ne keskilämmöllä kullanruskeiksi.
Ripottele mausteeksi suolaa.
Annostele kalafileet, parsat, korianteri, kastike ja limetinlohkot tarjolle.
*Pankojauhe on japanilaista korppujauhoa, joka on valmistettu tuoreesta leivästä. Leipä raastetaan ja kuivataan uunissa. Tavallinen korppujauho tehdään kuivatusta leivästä. Pankoa myydään hyvin varustetuissa elintarvikeliikkeissä, mutta sen voi korvata tavallisella korppujauholla.