Kalaa ja vihanneksia lautasella
© Wichmann+bendtsen

Kalafilee vihreän parsan kera

Lue, kuinka valmistat superherkullisen kalafileen. Tästä tulee taatusti koko perheen suosikki!

tiistai 12. heinäkuuta 2016 teksti Anne Larsen & Martin Kreutzer

Kalafileetä ja vihreää parsaa

2 annosta

2 dl maustamatonta skyriä tai pehmeää maitorahkaa
1 nippu korianteria, tilliä, ruohosipulia tai persiljaa
merisuolaa ja mustapippuria
2 limettiä
2 nippua vihreää parsaa
kylmäpuristettua rypsiöljyä
2-4 vaaleaa kalafileetä, kampelaa, kuhaa tai ahventa (yht. 300 g)
1 muna
pankojauhetta*
2 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
1 rkl voita

*Pankojauhe on japanilaista korppujauhoa, joka on valmistettu tuoreesta leivästä. Leipä raastetaan ja kuivataan uunissa. Tavallinen korppujauho tehdään kuivatusta leivästä. Pankoa myydään hyvin varustetuissa elintarvikeliikkeissä, mutta sen voi korvata tavallisella korppujauholla.

Kalafileen ja vihannesten valmistus

  • Sekoita hienonnetut yrtit skyrin tai maitorahkan joukkoon. 
  • Mausta kastike suolalla, pippurilla ja limettimehulla. 
  • Leikkaa parsojen tyvestä pieni pala pois. 
  • Kiehauta kattilassa vettä, johon on lisätty ripaus suolaa ja tippa rypsiöljyä. 
  • Lisää parsat, kiehauta ja valuta heti. 
  • Pidä parsat lämpiminä. 
  • Kasta kalafileet munaan ja kierittele ne pankojauheessa. 
  • Kuumenna öljy ja voi paistinpannussa, lisää kalafileet ja paista ne keskilämmöllä kullanruskeiksi. 
  • Ripottele mausteeksi suolaa. 
  • Annostele kalafileet, parsat, korianteri, kastike ja limetinlohkot tarjolle.

LUE MYÖS: 6 hyvää kalapyörykkäreseptiä

Yhden annoksen ravintosisältö:

Energiaa: 624 kcal
Proteiinia: 54,8 g
Rasvaa: 26,9 g
Hiilihydraatteja: 46,3 g
Kuitua: 10,3 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee