Kalaa ja vihanneksia lautasella
© Wichmann+bendtsen

Kalafilee vihreän parsan kera

Lue, kuinka valmistat superherkullisen kalafileen. Tästä tulee taatusti koko perheen suosikki!

tiistai 12. heinäkuuta 2016 teksti M. Kreutzer ja A. Larsen

Kalafileetä ja vihreää parsaa

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 5 minuuttia

Aika yhteensä: 15 minuuttia

AINEKSET

2 dl maustamatonta skyriä tai pehmeää maitorahkaa

1 nippu korianteria, tilliä, ruohosipulia tai persiljaa

merisuolaa ja mustapippuria

2 limettiä

2 nippu vihreää parsaa

kylmäpuristettua rypsiöljyä

2-4 vaaleaa kalafileetä, kampelaa, kuhaa tai ahventa (yht. 300 g)

1 muna

pankojauhetta*

2 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä

1 rkl voita

Kalafileen ja vihannesten valmistus

  • Sekoita hienonnetut yrtit skyrin tai maitorahkan joukkoon.
  • Mausta kastike suolalla, pippurilla ja limettimehulla.
  • Leikkaa parsojen tyvestä pieni pala pois.
  • Kiehauta kattilassa vettä, johon on lisätty ripaus suolaa ja tippa rypsiöljyä.
  • Lisää parsat, kiehauta ja valuta heti.
  • Pidä parsat lämpiminä.
  • Kasta kalafileet munaan ja kierittele ne pankojauheessa.
  • Kuumenna öljy ja voi paistinpannussa, lisää kalafileet ja paista ne keskilämmöllä kullanruskeiksi.
  • Ripottele mausteeksi suolaa.
  • Annostele kalafileet, parsat, korianteri, kastike ja limetinlohkot tarjolle.

*Pankojauhe on japanilaista korppujauhoa, joka on valmistettu tuoreesta leivästä. Leipä raastetaan ja kuivataan uunissa. Tavallinen korppujauho tehdään kuivatusta leivästä. Pankoa myydään hyvin varustetuissa elintarvikeliikkeissä, mutta sen voi korvata tavallisella korppujauholla.

LUE MYÖS: 6 hyvää kalapyörykkäreseptiä

Yhden annoksen ravintosisältö:

Energiaa: 624 kcal

Proteiinia: 54,8 g

Rasvaa: 26,9 g

Hiilihydraattia: 46,3 g

Kuitua: 10,3 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee