Kalafilee vihreän parsan kera

15 minuuttia
624 kcal

Lue, kuinka valmistat superherkullisen kalafileen. Tästä tulee taatusti koko perheen suosikki!

Kalaa ja vihanneksia lautasella

Kalafileetä ja vihreää parsaa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 dl maustamatonta skyriä tai pehmeää maitorahkaa
  • 1 nippu korianteria, tilliä, ruohosipulia tai persiljaa
  • merisuolaa ja mustapippuria
  • 2 limettiä
  • 2 nippu vihreää parsaa
  • kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 2 vaaleaa kalafileetä, kampelaa, kuhaa tai ahventa (yht. 300 g)
  • 1 muna
  • pankojauhetta*
  • 2 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 1 rkl voita

Kalafileen ja vihannesten valmistus

  • Sekoita hienonnetut yrtit skyrin tai maitorahkan joukkoon.
  • Mausta kastike suolalla, pippurilla ja limettimehulla.
  • Leikkaa parsojen tyvestä pieni pala pois.
  • Kiehauta kattilassa vettä, johon on lisätty ripaus suolaa ja tippa rypsiöljyä.
  • Lisää parsat, kiehauta ja valuta heti.
  • Pidä parsat lämpiminä.
  • Kasta kalafileet munaan ja kierittele ne pankojauheessa.
  • Kuumenna öljy ja voi paistinpannussa, lisää kalafileet ja paista ne keskilämmöllä kullanruskeiksi.
  • Ripottele mausteeksi suolaa.
  • Annostele kalafileet, parsat, korianteri, kastike ja limetinlohkot tarjolle.

*Pankojauhe on japanilaista korppujauhoa, joka on valmistettu tuoreesta leivästä. Leipä raastetaan ja kuivataan uunissa. Tavallinen korppujauho tehdään kuivatusta leivästä. Pankoa myydään hyvin varustetuissa elintarvikeliikkeissä, mutta sen voi korvata tavallisella korppujauholla.

LUE MYÖS: 6 hyvää kalapyörykkäreseptiä