Tonnikalaa, uunipunasipulia ja kvinoaa

30 minuuttia
465 kcal

Herkullinen ateria tonnikalasta uunipunasipulista ja kvinoasta valmistuu puolessa tunnissa.

Tonnikalaa ja vihanneksia lautasella

Tonnikalaa, uunipunasipulia ja kvinoaa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 punasipulia
  • 1 dl punaista kvinoaa
  • merisuolaa
  • 200 g pinaattia
  • 6 salvianlehteä
  • ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 2 tonnikalapihviä, à 150 g
  • sitruunalohkoja

Tonnikala-punasipuli-kvinoa-aterian valmistus

  • Poista punasipuleista uloin, kuivakuori.

  • Kypsennä sipuleita 190-asteisessauunissa 25 minuuttia.

  • Keitä kvinoapakkauksen ohjeen mukaanja valuta se hyvin.

  • Kuumenna 1 rkloliiviöljyä suuressa kattilassa.

  • Lisääpinaatti ja 1 tl suolaa. Kuumenna,kunnes pinaatti on painunutkokoon.

  • Valuta pinaatti siivilässäjuuri ennen tarjoilua.

  • Painele siitäkevyesti kaikki kosteus pois.

  • Paista salvianlehdet öljytilkassapienessä paistinpannussa.

  • Kääntelelehtiä, kunnes ne ovatimeneet vähän öljyä ja muuttuneetrakenteeltaan rapeiksi.

  • Nosta lehdettalouspaperin päälle valumaanja ripottele niille suolaa.

  • Kuivaa tonnikalapihvit ja hieroniiden pintaan oliiviöljyä.

  • Grillaa taipaista pihvejä kuumassa pannussamolemmilta puolilta pari minuuttia,kunnes ne ovat tummuneetpinnalta, mutta ovat sisältä vieläraakoja.

  • Annostele tonnikalapihvit pinaatinlehtienpäälle tarjolle.

  • Levitä friteeratut salvianlehdet päälle.

  • Lisää annoksiin punasipuli,kvinoa ja sitruunalohkot.