Kala-rapupyörykät ja retikkaa

30 minuuttia
600 kcal

Ovatko hyvät kalareseptit päässeet unohtumaan? Kokeile näitä ylellisiä kalapyöryköitä.

Kalapyörykät

SYÖTKÖ RIITTÄVÄSTI KALAA? Syö viikossa 350 g kalaa ja äyriäisiä, joista rasvaista kalaa 200 g.

© wichmann+bendtsen

Kala-ravunpyrstöpyöryköitä ja retikkaa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ punasipulia
  • ½ punaista chiliä
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 1 luomulimetti
  • 400 g turskaa tai muuta vaaleaa kalaa
  • merisuolaa
  • 100 g ravunpyrstöjä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • ½ retikkaa
  • 1 limetin mehu
  • 1 rkl hunajaa

Lisäksi:

  • hiukan korianteria
  • seesaminsiemeniä
  • ½ punaista chiliä
  • 1 limetti

Valmistus

  • Hienonna punasipuli, puolet chilistä ja ruohosipuli.
  • Raasta luomulimetin kuori, poista valkeat kalvot ja hienonna hedelmäliha.
  • Leikkaa kala paloiksi.
  • Jauha sipulit, chilit, limetti ja kala tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Mausta suolalla ja lisää lopuksi pyrstöt. Muotoile taikinasta keskikokoisia pyöryköitä.
  • Kuumenna pannulla 1 rkl öljyä ja paista kalapyörykät keskilämmöllä. Käännä pyörykät vasta, kun ne ovat saaneet hyvin väriä, jotta ne pysyvät koossa.
  • Kuori ja suikaloi retikka ohuiksi suikaleiksi.
  • Sekoita 4 rkl oliiviöljyä sekä limettimehu ja hunaja ja kääntele kastike retikan sekaan.
  • Asettele pyörykät ja retikkasuikaleet tarjolle ja koristele annos tuoreella korianterilla, seesaminsiemenillä, chilillä ja limetinlohkoilla.

LUE MYÖS: 10 hyvää kalapyörykkäreseptiä


Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background