Kala-rapupyörykät ja retikkaa

30 minuuttia
600 kcal

Ovatko hyvät kalareseptit päässeet unohtumaan? Kokeile näitä ylellisiä kalapyöryköitä.

Kalapyörykät

SYÖTKÖ RIITTÄVÄSTI KALAA? Syö viikossa 350 g kalaa ja äyriäisiä, joista rasvaista kalaa 200 g.

© wichmann+bendtsen

Kala-ravunpyrstöpyöryköitä ja retikkaa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ punasipulia
  • ½ punaista chiliä
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 1 luomulimetti
  • 400 g turskaa tai muuta vaaleaa kalaa
  • merisuolaa
  • 100 g ravunpyrstöjä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • ½ retikkaa
  • 1 limetin mehu
  • 1 rkl hunajaa

Lisäksi:

  • hiukan korianteria
  • seesaminsiemeniä
  • ½ punaista chiliä
  • 1 limetti

Valmistus

  • Hienonna punasipuli, puolet chilistä ja ruohosipuli.
  • Raasta luomulimetin kuori, poista valkeat kalvot ja hienonna hedelmäliha.
  • Leikkaa kala paloiksi.
  • Jauha sipulit, chilit, limetti ja kala tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Mausta suolalla ja lisää lopuksi pyrstöt. Muotoile taikinasta keskikokoisia pyöryköitä.
  • Kuumenna pannulla 1 rkl öljyä ja paista kalapyörykät keskilämmöllä. Käännä pyörykät vasta, kun ne ovat saaneet hyvin väriä, jotta ne pysyvät koossa.
  • Kuori ja suikaloi retikka ohuiksi suikaleiksi.
  • Sekoita 4 rkl oliiviöljyä sekä limettimehu ja hunaja ja kääntele kastike retikan sekaan.
  • Asettele pyörykät ja retikkasuikaleet tarjolle ja koristele annos tuoreella korianterilla, seesaminsiemenillä, chilillä ja limetinlohkoilla.

LUE MYÖS: 6 hyvää kalapyörykkäreseptiä