Kalapyörykät
Syötkö riittävästi kalaa?

Syö viikossa 350 g kalaa ja äyriäisiä, joista rasvaista kalaa 200 g.

© wichmann+bendtsen

Kala-ravunpyrstöpyöryköitä ja retikkaa

Ovatko hyvät kalareseptit päässeet unohtumaan? Kokeile näitä ylellisiä kalapyöryköitä.

keskiviikko 11. heinäkuuta 2018 teksti A. Sørensen

Kala-ravunpyrstöpyöryköitä ja retikkaa

2 annosta

½ punasipulia
½ punaista chiliä
1 nippu ruohosipulia
1 luomulimetti
400 g turskaa tai muuta vaaleaa kalaa
merisuolaa
100 g ravunpyrstöjä
5 rkl oliiviöljyä
½ retikkaa
1 limetin mehu
2 rkl hunajaa


Lisäksi:

hiukan korianteria
seesaminsiemeniä
½ punaista chiliä
1 limetti

Valmistus

  • Hienonna punasipuli, puolet chilistä ja ruohosipuli.
  • Raasta luomulimetin kuori, poista valkeat kalvot ja hienonna hedelmäliha.
  • Leikkaa kala paloiksi.
  • Jauha sipulit, chilit, limetti ja kala tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Mausta suolalla ja lisää lopuksi pyrstöt. Muotoile taikinasta keskikokoisia pyöryköitä.
  • Kuumenna pannulla 1 rkl öljyä ja paista kalapyörykät keskilämmöllä. Käännä pyörykät vasta, kun ne ovat saaneet hyvin väriä, jotta ne pysyvät koossa.
  • Kuori ja suikaloi retikka ohuiksi suikaleiksi.
  • Sekoita 4 rkl oliiviöljyä sekä limettimehu ja hunaja ja kääntele kastike retikan sekaan.
  • Asettele pyörykät ja retikkasuikaleet tarjolle ja koristele annos tuoreella korianterilla, seesaminsiemenillä, chilillä ja limetinlohkoilla.

LUE MYÖS: 6 hyvää kalapyörykkäreseptiä

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 644 kcal
Proteiinia 49,1 g
Rasvaa 36,1 g
Hiilihydraattia 33,3 g
Kuitua 3,5 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee