Lohta ja hollandaisekastiketta

30 minuuttia
524 kcal

Herkullinen päivällinen on helppo ja nopea valmistaa!

Lohta ja hollandaisekastiketta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 300 g lohifileetä
  • 1 dl rasvatonta maitoa
  • 2 tl vehnäjauhoja
  • 1 keltuaista
  • 2 tl sitruunamehua (ja vähän luomusitruunan raastettua kuorta)
  • 4 tl hienonnettua salottisipulia
  • 2 tl voisulaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1000 g paloiteltuja kasviksia (porkkanaa, selleriä, kesäkurpitsaa)
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 2 rkl kirjolohenmätiä

Valmistus

  • Puhdista kasvikset ja kuutioi ne. Höyrytä kasviksia vähässä vedessä 2–3 minuuttia niin, että ne jäävät napakoiksi.
  • Sekoita maito ja jauhot keskenään, kuumenna kiehuvaksi ja hauduta 3 minuuttia koko ajan hämmentäen.
  • Vatkaa keltuainen, sitruunamehu, salottisipuli ja voisula kastikkeen joukkoon. Mausta kastike suolalla ja pippurilla sekä halutessasi sitruunankuoriraasteella. Sekoita höyrytetyt kasvikset kastikkeen joukkoon.
  • Paista lohi parilapannussa. Sekoita persilja ja kirjolohenmäti kastikkeen joukkoon juuri ennen tarjoilua.