2
tl
sitruunamehua (ja vähän luomusitruunan raastettua kuorta)
4
tl
hienonnettua salottisipulia
2
tl
voisulaa
suolaa ja pippuria
1000
g
paloiteltuja kasviksia (porkkanaa, selleriä, kesäkurpitsaa)
1
dl
hienonnettua persiljaa
2
rkl
kirjolohenmätiä
Valmistus
Puhdista kasvikset ja kuutioi ne. Höyrytä kasviksia vähässä vedessä 2–3 minuuttia niin, että ne jäävät napakoiksi.
Sekoita maito ja jauhot keskenään, kuumenna kiehuvaksi ja hauduta 3 minuuttia koko ajan hämmentäen.
Vatkaa keltuainen, sitruunamehu, salottisipuli ja voisula kastikkeen joukkoon. Mausta kastike suolalla ja pippurilla sekä halutessasi sitruunankuoriraasteella. Sekoita höyrytetyt kasvikset kastikkeen joukkoon.
Paista lohi parilapannussa. Sekoita persilja ja kirjolohenmäti kastikkeen joukkoon juuri ennen tarjoilua.