Tuleeko sinun syötyä kalaa suositellusti viikoittain? Jos kala-ateriaideat ovat vähissä, kokeile näitä herkullisia kalapyöryköitä – valmista tulee puolessa tunnissa.
2
punakampelafilettä tai muuta vaaleaa kalaa, noin 400 g
½
ruukkua ruohosipulia
½
ruukkua tilliä
1
muna
2
tl
vehnäjauhoja
pippuria
oliiviöljyä
200
g
perunoita
1
sitruuna
Kalapyöryköiden ja uunipurjon valmistus
Huuhtele ja leikkaa purjot noin 10 cm paloiksi uunivuokaan leivinpaperin päälle. Ripottele päälle suolaa ja timjaminlehtiä – säästä pari timjaminoksaa koristeluun. Kypsennä 200 asteessa 30 minuuttia. Käännä, valuta hunaja päälle ja nosta vuoka uuniin vielä 10 minuutiksi. Kokeile haarukalla, että purjo on kypsää.
Hienonna kala veitsellä. Lisää purjosilppu, tilli, muna, jauhot, suolaa ja pippuria.
Muotoile massa pyöryköiksi ja paista pannulla oliiviöljyssä.
Keitä perunat kuorineen.
Jaa purjo ja pyörykät lautasille. Koristele timjaminoksilla ja sitruunalohkoilla. Tarjoa lisäksi perunaa.