Kalapyöryköitä lautasella

Nämä herkkupyörykät tekevät kalapäivästä juhlapäivän!

© wichmann+bendtsen

Kalapyöryköitä ja uunipurjoa

Tuleeko sinun syötyä kalaa suositellusti viikoittain? Jos kala-ateriaideat ovat vähissä, kokeile näitä herkullisia kalapyöryköitä – valmista tulee puolessa tunnissa.

perjantai 25. tammikuuta 2019 teksti A. Larsen

Kalapyöryköitä ja uunipurjoa

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 15 minuuttia

Valmistusaika: 30 minuuttia

Aika yhteensä: 45 minuuttia

AINEKSET

2 purjoa (noin 400 g)

rapsiöljyä

merisuolaa

½ ruukkua timjamia

2 tl juoksevaa hunajaa tai agavesiirappia

2 punakampelafilettä tai muuta vaaleaa kalaa, noin 400 g

½ ruukkua ruoho­sipulia

½ ruukkua tilliä

1 muna

2 tl vehnäjauhoja

pippuria

oliiviöljyä

200 g perunoita

1 sitruuna

Kalapyöryköiden ja uunipurjon valmistus

  • Huuhtele ja leikkaa purjot noin 10 cm paloiksi uunivuokaan leivinpaperin päälle. Ripottele päälle suolaa ja timjaminlehtiä – säästä pari timjaminoksaa koristeluun. Kypsennä 200 asteessa 30 minuuttia. Käännä, valuta hunaja päälle ja nosta vuoka uuniin vielä 10 minuutiksi. Kokeile haarukalla, että purjo on kypsää.
  • Hienonna kala veitsellä. Lisää purjosilppu, tilli, muna, jauhot, suolaa ja pippuria.
  • Muotoile massa pyöryköiksi ja paista pannulla oliiviöljyssä.
  • Keitä perunat kuorineen.
  • Jaa purjo ja pyörykät lautasille. Koristele timjaminoksilla ja sitruunalohkoilla. Tarjoa lisäksi perunaa.

LUE MYÖS: 6 hyvää kalapyörykkäreseptiä

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 567 kcal

Proteiinia: 44,7 g

Rasvaa: 20,9 g

Hiilihydraattia: 55,2 g

Kuitua: 10,4 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee