Kalapyörykät ja uunipurjoa

45 minuuttia
567 kcal

Tuleeko sinun syötyä kalaa suositellusti viikoittain? Jos kala-ateriaideat ovat vähissä, kokeile näitä herkullisia kalapyöryköitä – valmista tulee puolessa tunnissa.

Kalapyöryköitä lautasella

Nämä herkkupyörykät tekevät kalapäivästä juhlapäivän!

© wichmann+bendtsen

Kalapyöryköitä ja uunipurjoa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 purjoa (noin 400 g)
  • rapsiöljyä
  • merisuolaa
  • ½ ruukkua timjamia
  • 2 tl juoksevaa hunajaa tai agavesiirappia
  • 2 punakampelafilettä tai muuta vaaleaa kalaa, noin 400 g
  • ½ ruukkua ruoho­sipulia
  • ½ ruukkua tilliä
  • 1 muna
  • 2 tl vehnäjauhoja
  • pippuria
  • oliiviöljyä
  • 200 g perunoita
  • 1 sitruuna

Kalapyöryköiden ja uunipurjon valmistus

  • Huuhtele ja leikkaa purjot noin 10 cm paloiksi uunivuokaan leivinpaperin päälle. Ripottele päälle suolaa ja timjaminlehtiä – säästä pari timjaminoksaa koristeluun. Kypsennä 200 asteessa 30 minuuttia. Käännä, valuta hunaja päälle ja nosta vuoka uuniin vielä 10 minuutiksi. Kokeile haarukalla, että purjo on kypsää.
  • Hienonna kala veitsellä. Lisää purjosilppu, tilli, muna, jauhot, suolaa ja pippuria.
  • Muotoile massa pyöryköiksi ja paista pannulla oliiviöljyssä.
  • Keitä perunat kuorineen.
  • Jaa purjo ja pyörykät lautasille. Koristele timjaminoksilla ja sitruunalohkoilla. Tarjoa lisäksi perunaa.

LUE MYÖS: 6 hyvää kalapyörykkäreseptiä