Kalapyörykät ja uunipurjoa

45 minuuttia
567 kcal

Tuleeko sinun syötyä kalaa suositellusti viikoittain? Jos kala-ateriaideat ovat vähissä, kokeile näitä herkullisia kalapyöryköitä – valmista tulee puolessa tunnissa.

Kalapyöryköitä lautasella

Nämä herkkupyörykät tekevät kalapäivästä juhlapäivän!

© wichmann+bendtsen

Kalapyöryköitä ja uunipurjoa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 purjoa (noin 400 g)
  • rapsiöljyä
  • merisuolaa
  • ½ ruukkua timjamia
  • 2 tl juoksevaa hunajaa tai agavesiirappia
  • 2 punakampelafilettä tai muuta vaaleaa kalaa, noin 400 g
  • ½ ruukkua ruoho­sipulia
  • ½ ruukkua tilliä
  • 1 muna
  • 2 tl vehnäjauhoja
  • pippuria
  • oliiviöljyä
  • 200 g perunoita
  • 1 sitruuna

Kalapyöryköiden ja uunipurjon valmistus

  • Huuhtele ja leikkaa purjot noin 10 cm paloiksi uunivuokaan leivinpaperin päälle. Ripottele päälle suolaa ja timjaminlehtiä – säästä pari timjaminoksaa koristeluun. Kypsennä 200 asteessa 30 minuuttia. Käännä, valuta hunaja päälle ja nosta vuoka uuniin vielä 10 minuutiksi. Kokeile haarukalla, että purjo on kypsää.
  • Hienonna kala veitsellä. Lisää purjosilppu, tilli, muna, jauhot, suolaa ja pippuria.
  • Muotoile massa pyöryköiksi ja paista pannulla oliiviöljyssä.
  • Keitä perunat kuorineen.
  • Jaa purjo ja pyörykät lautasille. Koristele timjaminoksilla ja sitruunalohkoilla. Tarjoa lisäksi perunaa.

LUE MYÖS: 10 hyvää kalapyörykkäreseptiä


Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background