Kalapyöryköitä lautasella

Nämä herkkupyörykät tekevät kalapäivästä juhlapäivän!

© wichmann+bendtsen

Kalapyöryköitä ja uunipurjoa

Tuleeko sinun syötyä kalaa suositellusti viikoittain? Jos kala-ateriaideat ovat vähissä, kokeile näitä herkullisia kalapyöryköitä – valmista tulee puolessa tunnissa.

perjantai 25. tammikuuta 2019 teksti Anne Larsen

Kalapyöryköitä ja uunipurjoa

2 annosta

2 purjoa (noin 400 g)
rapsiöljyä
merisuolaa
½ ruukkua timjamia
2 tl juoksevaa hunajaa tai agavesiirappia
2 punakampelafilettä tai muuta vaaleaa kalaa, noin 400 g
½ ruukkua ruoho­sipulia
½ ruukkua tilliä
1 muna
2 tl vehnäjauhoja
pippuria
oliiviöljyä
200 g perunoita
1 sitruuna

Kalapyöryköiden ja uunipurjon valmistus

  • Huuhtele ja leikkaa purjot noin 10 cm paloiksi uunivuokaan leivinpaperin päälle. Ripottele päälle suolaa ja timjaminlehtiä – säästä pari timjaminoksaa koristeluun. Kypsennä 200 asteessa 30 minuuttia. Käännä, valuta hunaja päälle ja nosta vuoka uuniin vielä 10 minuutiksi. Kokeile haarukalla, että purjo on kypsää.
  • Hienonna kala veitsellä. Lisää purjosilppu, tilli, muna, jauhot, suolaa ja pippuria.
  • Muotoile massa pyöryköiksi ja paista pannulla oliiviöljyssä.
  • Keitä perunat kuorineen.
  • Jaa purjo ja pyörykät lautasille. Koristele timjaminoksilla ja sitruunalohkoilla. Tarjoa lisäksi perunaa.

Ravintosisältö/annos

Energiaa 567 kcal
Proteiinia 44,7 g
Rasvaa 20,9 g
Hiilihydraattia 55,2 g
Kuitua 10,4 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee