Kalapyöryköitä ja rémouladekastiketta

30 minuuttia
330 kcal

Maukkaita kalapyöryköitä, itse tehtyä rémouladekastiketta ja uunissa paahdettua parsakaalia – arkiruokaa herkullisimmillaan!

Kalapyöryköitä, tomaattia ja rémouladekastiketta lautasella.

Kalapyöryköitä ja rémouladekastiketta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta/ 9 pyörykkää

Uuniparsakaalit

  • 400 g parsakaalia
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • ½ rkl merisuolaa
  • mustapippuria

Kalapyöykät

  • 200 g vaaleaa kalaa
  • ½ tl merisuolaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • ½ salottisipuli
  • ½ kourallinen tilliä
  • ⅓ dl maitoa
  • mustapippuria
  • ½ muna
  • sitruunan mehu
  • ½ rkl öljyä paistamiseen

Rémoulade

  • 33 g etikkaan säilöttyjä kasviksia, tai voileipäpikkelsiä tuubista
  • ½ dl kreikkalaista kevytjogurttia
  • 1⅓ rkl persiljasilppua
  • ½ hyppysellinen merisuolaa
  • mustapippuria

Valmistus

  • Leikkaa pois parsakaalin varret.
  • Sipaise parsakaalin kukinnoille öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä 180 asteessa 20 min.
  • Jauha tai hienonna veitsellä kala ja suola karkeaksi massaksi.
  • Hienonna sipuli ja silppua tilli. Lisää kalamassaan loput pyörykkäainekset.
  • Kasta ruokalusikka öljyyn ja muotoile massasta lusikalla 9 pyörykkää.
  • Kypsennä öljyssä noin 4 minuuttia molemmilta puolilta.
  • Hienonna pikkelsiä tarpeen mukaan ja sekoita se ja jogurtti. Lisää persiljasilppu ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Tarjoa kalapuikkojen, parsakaalin ja remouladen kanssa napostelukasviksia.

VINKKI! Mehevät kalapyörykät syntyvät kun murekemassasta puolet on rasvaista lohta ja puolet vaaleaa kalaa.