Kalapyöryköitä ja rémouladekastiketta

30 minuuttia
330 kcal

Maukkaita kalapyöryköitä, itse tehtyä rémouladekastiketta ja uunissa paahdettua parsakaalia – arkiruokaa herkullisimmillaan!

Kalapyöryköitä, tomaattia ja rémouladekastiketta lautasella.

Kalapyöryköitä ja rémouladekastiketta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta/ 9 pyörykkää

Uuniparsakaalit

  • 400 g parsakaalia
  • ⅔ rkl oliiviöljyä
  • ⅔ rkl merisuolaa
  • mustapippuria

Kalapyöykät

  • 200 g vaaleaa kalaa
  • ⅔ tl merisuolaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • salottisipuli
  • kourallinen tilliä
  • ⅓ dl maitoa
  • mustapippuria
  • muna
  • sitruunan mehu
  • ⅔ rkl öljyä paistamiseen

Rémoulade

  • 33 g etikkaan säilöttyjä kasviksia, tai voileipäpikkelsiä tuubista
  • ⅔ dl kreikkalaista kevytjogurttia
  • 1⅓ rkl persiljasilppua
  • ⅔ hyppysellinen merisuolaa
  • mustapippuria

Valmistus

  • Leikkaa pois parsakaalin varret.
  • Sipaise parsakaalin kukinnoille öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä 180 asteessa 20 min.
  • Jauha tai hienonna veitsellä kala ja suola karkeaksi massaksi.
  • Hienonna sipuli ja silppua tilli. Lisää kalamassaan loput pyörykkäainekset.
  • Kasta ruokalusikka öljyyn ja muotoile massasta lusikalla 9 pyörykkää.
  • Kypsennä öljyssä noin 4 minuuttia molemmilta puolilta.
  • Hienonna pikkelsiä tarpeen mukaan ja sekoita se ja jogurtti. Lisää persiljasilppu ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Tarjoa kalapuikkojen, parsakaalin ja remouladen kanssa napostelukasviksia.

VINKKI! Mehevät kalapyörykät syntyvät kun murekemassasta puolet on rasvaista lohta ja puolet vaaleaa kalaa.

KATSO MYÖS: 10 kalapyörykkäreseptiä


Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background