Paljonko perunasalaattia pitää varata per henkilö?

Perunasalaattia voi todellakin syödä muulloinkin kuin uutenavuotena ja vappuna – ja sitä voi syödä terveellisesti. Valmistitpa sitten klassisen tai monipuolisemman ja terveellisemmän perunasalaatin, on hyvä tietää, paljonko sitä pitää varata syöjää kohti.

Värikkäästi ja terveellisesti

PERUNASALAATTI – tässä värikkäänä ja terveellisenä versiona. Lue, mikä on sopiva määrä perunasalaattia per henkilö.

© wichmann+bendtsen

Mmm...! Hyvä perunasalaatti on maistuvaa ja sopii erinomaisesti sekä buffettiin että grillijuhliin. Mutta jos aiot tarjoilla sitä vieraillesi, herää kysymys: Kuinka paljon perunasalaattia per henkilö?

Täältä saat vastauksen – sekä herkullisen reseptin ja vinkkejä, joilla perunasalaatista voi tehdä hieman terveellisempää.

1 Kuinka paljon perunasalaattia per henkilö?


Tarjolle varattavan ruuan määrä riippuu toki siitä, onko illalliselle tulossa joukko aikuisia miehiä, jotka ovat olleet koko päivän ulkotöissä, vai paljon pikkulapsia, jotka haluavat kuitenkin vain makkaraa eivätkä jaksa syödä muutamaa suupalaa enempää.

Lue myös: Näin valmistat terveellistä grillissä

Tämän mukaan voi laskeskella ylös- tai alaspäin, mutta hyvä nyrkkisääntö on varata noin 250 grammaa perunoita per henkilö eli noin yksi kilo 4–6 hengelle. Silloin jokainen syöjä saa noin neljä kuorineen keitettyä uutta perunaa.

250 grammaa – tämän verran perunoita kannattaa varata per henkilö, kun valmistat perunasalaattia.

Perunasalaatissa on se hyvä puoli, että se on mainiota tähderuokaa, joka maistuu vielä seuraavanakin päivänä.

Jollet siis ole ihan varma, paljonko perunasalaattia menee, keitä muutama ylimääräinen peruna, ja tähteeksi jääneen perunasalaatin voi syödä makkaroiden, lihapullien tai grillatun lihan lisukkeena. Tai miten olisi broilerinkoivet tai lohi? Mahdollisuudet ovat rajattomat.

2 Miten valmistetaan terveellinen perunasalaatti?


3 Terveellisen perunasalaatin ohje


Perunasalaatti värikkäänä ja terveellisenä versiona. Varaa perunasalaattia varten noin 250 grammaa perunoita per henkilö.

Paljonko perunasalaattia pitää varata per henkilö?

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 8 pieniä uusia perunoita
  • Merisuolaa
  • 8 vihreää parsaa
  • Rapsiöljyä
  • 1 salaatinkerää
  • 4 uutta porkkanaa
  • 4 retiisiä
  • ½ kukkakaali
  • 1 dl silpoherneitä
  • ½ kourallinen herneenversoja
  • Krassia

Kastike:

  • 1 dl ekstraneitsyt­oliiviöljyä
  • ¼ dl valkoviinietikkaa
  • ½ rkl dijoninsinappia
  • ½ rkl juoksevaa hunajaa
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria

Valmistus

  • Keitä, jäähdytä ja halkaise perunat.
  • Kiehauta, jäähdytä ja halkaise parsat. Ripsauta päälle öljyä ja suolaa.
  • Huuhtele salaatit ja revi ne isolle vadille. Huuhtele ja pilko porkkanat ja retiisit ja lisää ne vadille, samoin kukkakaali erittäin ohuina siivuina. Lisää vielä perunat, parsat, herneet, herneenversot ja krassi.
  • Sekoita kastike, kaada vadille ja sekoita salaatti. Tarjoa heti.