Terveelliset täysjyväiset suklaasämpylät
Pehmoisten, täysjyväisten suklaasämpylöiden resepti. Kun makeannälkä iskee, leipurin on maltettava kaksi tuntia, niin nämä herkut ovat pöydässä.
Pehmoisten, täysjyväisten suklaasämpylöiden resepti. Kun makeannälkä iskee, leipurin on maltettava kaksi tuntia, niin nämä herkut ovat pöydässä.
Iskikö makeannälkä? Kokeile näitä meheviä ja terveellisiä suklaasämpylöitä.
VINKKI Sämpylät voi mainiosti pakastaa – nopea paahto leivänpaahtimessa, ja ne ovat kuin uunituoreita.
VINKKI Mitä korkeampi kaakaopitoisuus, sitä karvaampaa suklaa usein on ja sitä vähemmän sokeria se yleensä sisältää.
Nämä suussasulavat suklaasämpylät sopivat niin kahvipöytään kuin välipalaksikin. Lue lisää siitä, miten valmistat valtakunnan parhaat suklaasämpylät.
Sämpylöiden mehevyys saattaa usein kärsiä, kun niissä käytetään terveellisiä täysjyväjauhoja. Tähän on kuitenkin olemassa ratkaisu – terveellisistäkin sämpylöistä voi saada yhtä kuohkeita ja meheviä kuin tavallisista vehnäsämpylöistä!
Näillä vinkeillä leivot mehevät ja terveelliset suklaasämpylät:
Lue myös: Kuohkeat yön yli -kaurasämpylät
Rahkasta on kahdella tapaa hyötyä sämpyläleipurille.
Se antaa ensinnäkin taikinaan kosteutta ja auttaa näin tekemään suklaasämpylöistä entistä mehevämpiä.
Toisekseen rahka happamuus tuo myös syvyyttä sämpylöiden makuun.
Spelttijauhoja pidetään terveellisempinä kuin tavallisia vehnäjauhoja.
Spelttijauhot sisältävät nimittäin enemmän proteiinia, kuitua ja vitamiineja sekä vähemmän gluteenia kuin tavalliset vehnäjauhot.
Spelttijauhoilla saa suklaasämpylöihin myös ekstra-annoksen kivennäisaineita, kuten rautaa, magnesiumia ja sinkkiä.
Niillä on myös matalampi glykeeminen indeksi kuin vehnäjauhoilla, eli niillä on myös maltillisempi vaikutus verensokeriin.
Kyllä, suklaasämpylöitä voi pakastaa kuten muitakin leivonnaisia.
Kun herkkunälkä iskee, sämpylät kannattaa mieluiten sulattaa jääkaapissa.
Sulaneet suklaasämpylät voi paahtaa leivänpaahtimessa tai lämmittää uunissa, niin niistä saa jälleen kuin uunituoreita.
Lue myös: Näin pitkään ruoka säilyy pakastimessa
Jos et syö kaikkia suklaasämpylöitä kerralla (mikä on kai teoriassa mahdollista), säilytä niitä ilmatiiviissä astiassa tai pakastepussissa. Älä laita suklaasämpylöitä jääkaappiin, sillä se voi tehdä niistä kuivaskoita.
Jos suklaasämpylät kuitenkin pääsevät kuivahtamaan, voit paahtaa niihin uutta rapeutta ja mehevyyttä leivänpaahtimella.
Periaatteessa voit käyttää mitä tahansa suklaata. Tumma suklaa antaa kuitenkin suklaasämpylöille moniulotteisempaa makua – sen kitkerät ja syvät aromit muodostavat herkän makuparin pehmoiselle sämpylälle, toisin kuin makeampi ja vaaleampi suklaa.
Lue myös: Onko tumma suklaa terveellistä?
Jo vain. Suklaan tilalla voi mainiosti käyttää oman maun mukaan rusinoita tai muita kuivahedelmiä ja tehdä sämpylät muuten saman reseptin mukaan.