Yön yli kohotetut sämpylät

Haluaisitko lämpimiä sämpylöitä aamiaisella? Nämä sämpylät valmistuvat melkein itsestään.

Aamiaissämpylät

YÖN YLI KOHOTETUT SÄMPYLÄT – Kuumassa uunissa sämpylän kuori paistuu rapeaksi ja sisus pehmeäksi.

© wichmann+bendtsen

Yön yli kohotetut sämpylät

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 sämpylää

  • 2¼ g hiivaa
  • ½ dl vettä
  • 33 g vehnäjauhoja
  • 17 g täysjyvävehnäjauhoja
  • 22 g kaurahiutaleita
  • 8¾ g pellavansiemeniä
  • ¼ rkl hunajaa
  • ¼ tl merisuolaa

Valmistus

  • Liuota hiiva kylmään veteen. Sekoita joukkoon muut aineet isolla lusikalla.
  • Peitä kulho kannella tai tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään 7 tunniksi tai yöksi.
  • Pane uunipelti uuniin ja kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • Nostele taikina 9 keoksi leivinpaperille.
  • Vedä sämpylät leivinpaperilla kuumalle uunipellille. Kypsenä 20 minuuttia.

LUE MYÖS: Valmista itse hapanjuuri

VINKKI! Tee kaksinkertainen annos taikinaa, säilytä se jääkaapissa ja herkuttele kahtena aamuna.

VINKKI! Käsittele taikinaa mahdollisimman vähän, niin ilmakuplat säilyvät ehjinä ja kohottavat sämpylät.

VINKKI! Osan jauhoista voi korvata erittäin hienoilla 00-pizzajauhoilla, niin taikinaan muodostuu vahva sitko ja ilmakup- lat tekevät sämpylöistä erityisen ilmavia.

VINKKI! Jogurtin- maidon- ja piimänloput voi käyttää taikinassa nesteenä. Saat samalla sämpylöihin lisää makua.

VINKKI! Jos et malta odottaa aamuun, käytä sämpylätaikinassa 25 grammaa hiivaa, kohota tunti lämpimässä liinan alla ja paista sämpylät.