7 tapaa nauttia PINAATTIA
Smoothieissa: Lisää 1–2 kourallista pinaatinlehtiä smoothieainesten joukkoon. Jos käytät pakastettua, hienonnettua pinaattia, smoothie ei kaipaa jäitä.
Letuissa: Sekoita lettutaikinaan kourallinen silputtua tuoretta pinaattia tai pari palaa hienonnettua pakastepinaattia.
Salaateissa: Käytä salaateissa pinaatinlehtiä tavallisten salaatinlehtien tilalla.
Risotossa: Lisää tuoretta pinaattia valmiiseen risottoon yhtä aikaa parmesaaniraasteen (ja halutessasi lisäksi paistettujen sienten) kanssa.
Munakkaassa: Lisää pinaatinlehdet ensimmäisenä munakaspannuun ja kääntele niitä, kunnes ne "rentoutuvat" täysin, kaada munakasmassa päälle ja valmista munakas tavalliseen tapaan.
Kalan lisukkeena. Lisää kalalasagneen pinaatinlehtikerros, rullaa pinaatinlehtiä ahven- tai kuhafileiden sisään, tai tee nahattomille kalafileille pinaattipeti uunivuokaan.
Leivonnassa. Lisää hienonnettua (tuoretta tai pakastettua) pinaattia leipä- tai sämpylätaikinaan.