Kvinoakulho – broileria, avokadoa ja tomaattia

30 minuuttia
567 kcal

Kvinoapohjainen salaatti broilerilla, avokadolla ja tomaatilla höystettynä on runsasproteiininen ateria, joka sopii erityisesti treenin päälle nautittavaksi.

Kulho, jossa kvinoaa, avokadoa, broileria ja tomaattia

Kvinoakulho – broileria, avokadoa ja tomaattia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 tl dijoninsinappia
  • 1 kynsi valkosipulinkynsi
  • ½ tl paprikajauhetta
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 broilerin rintafileetä
  • 1 dl kvinoaa
  • 125 g pinaattia
  • 100 g parsaa
  • 10 kirsikkatomaattia
  • 1 avokado
  • 1 limetin mehu
  • 1 kourallinen korianteria

Inkiväärikastike

  • 20 g inkivääriä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 limetin mehu
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistus

  • Purista valkosipulinkynsi. Sekoita se sekä hunaja, sinappi, paprika, suola ja pippuri keskenään kulhossa. Kääntele broilerinfileet marinadiin ja pane viileään 30 minuutiksi.
  • Keitä kvinoa pakkauksen ohjeiden mukaan.
  • Paista broilerinfileet kypsiksi pannulla keskilämmössä ja viipaloi ne.
  • Jaa pinaatti ja kvinoa kahteen kulhoon. Ryöppää parsat, halkaise ne pituussuunnassa ja jaa myös ne kulhoihin.
  • Lohko tomaatit ja avokadot ja asettele ne kulhoihin. Hienonna korianteri ja lisää se sekä limettimehu ja broileri.
  • Hienonna inkivääri ja sekoita inkiväärikastikkeen ainekset keskenään. Ripottele 1 rkl kastiketta kumpaankin kulhoon.

LUE MYÖS: Avokado – vihreästä herkusta on moneksi