Lammaspyörykät uunissa, salaattia, fetaa ja ohrahelmiä

30 minuuttia
573 kcal

Lammaspyöryköitä ohrahelmisalaatin, fetan ja pinaatin kanssa. Kunnolla kuitua ja proteiinia. Lammasjauhelihan voi vaihtaa sika- tai broilerijauhelihaan, jos pidät enemmän niistä.

lammaspyörykät ja salaattia

LAMMASPYÖRYKÄT – Täydellinen lounas tai päivällinen valitsemiesi lisukkeiden kanssa.

© wichmann+bendtsen

Lammaspyörykät uunissa, salaattia, fetaa ja ohrahelmiä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Lammaspyörykät:

  • ½ sipuli
  • ¼ lehtipersiljaa
  • ¼ nippu minttua
  • 1 kynsi valkosipulinkynttä
  • 200 g lampaan jauhelihaa
  • 1 rkl kreikkalaista jogurttia
  • ½ tl merisuolaa
  • ¼ tl mustapippuria vasta rouhittua
  • ½ tl jauhettua juustokuminaa

Ohra-fetasalaatti

  • 50 g ohrahelmiä
  • kevätsipulia
  • ½ kurkku
  • 1 lehtisellerin vartta
  • ½ vihreä paprika
  • ¼ nippu minttua
  • ¼ nippu lehtipersiljaa
  • ½ tlk kikherneitä
  • 50 g pinaattia
  • 75 g fetaa murennettuna
  • 1 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria, vasta rouhittua

Valmistus

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen
  • Valmista lihapullat. Hienonna sipuli ja yrtit, murskaa valkosipuli. Sekoita muiden ainesosien kanssa taikinaksi ja pyörittele 12 pientä pullaa. Paista vuoassa uunissa 20 minuuttia. Kaada välillä ylimääräistä nestettä pois.
  • Keitä ohra pakkauksen ohjaan mukaan ja jäähdytä.
  • Hienonna kevätsipuli, kurkku, lehtiselleri ja mausteyrtit. Sekoita ohran ja muiden salaattiainesten kanssa.

VINKKI Lammaspyörykät maistuvat myös esimerkiksi uuni-juuresten kanssa tai pitaleivän täytteenä.