Lammaskuskus

25 minuuttia
501 kcal

Helpossa ja herkullisessa kuskusissa maistuvat lammas, pinaatti, porkkanat ja tomaatti. Supermaukas ateria pelastaa ankeimmankin päivän!

Lammaskuskus

HERKULLINEN PÄIVÄLLINEN valmistuu alta aikayksikön!

© wichmann+bendtsen

Lammaskuskus

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 125 g lampaan tai karitsan paistia
  • ¼ sipulia
  • 1 porkkana
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 1 pieni pala tuoretta kurkumaa
  • 2 dl kana- tai kasvislientä
  • 1 kuivattu chilipalko
  • 1 tl kanelia
  • ½ appelsiinin mehu
  • 60 g täysjyväkuskusia
  • 3 kirsikkatomaattia
  • 50 g lehtipinaattia
  • 1 oksa minttua
  • 1 rkl rusinoita
  • 5 mantelia

Valmistus

  • Suikaloi liha ja painele kuivaksi talouspaperilla.
  • Silppua sipuli ja viipaloi porkkana.
  • Kuullota sipuli padassa, lisää porkkana.
  • Raasta joukkoon ½ tl kurkumaa.
  • Lisää kana- tai kasvisliemi, chili, kaneli ja appelsiinimehu. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia.
  • Sekoita kuskusjyvät joukkoon. Lisää tarvittaessa nestettä, jotta ruoka pysyy mehevänä. Jatka hauduttamista muutama minuutti, kunnes jyvät ovat kypsiä.
  • Paahda mantelit pannulla. Puolita tomaatit. Sekoita ne, pinaatti, mintunlehdet ja rusinat kuskusin joukkoon juuri ennen tarjoilua.

VINKKI! Kuskus onnistuu myös nyhtiksestä, naudasta tai broilerista.