Kasvisrisotto

Suosikkiruuan kevytversio hoikistavaan päivään

1 annos

1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
50 g kesäkurpitsaa
¼ fenkolia
1 tl oliiviöljyä
40 g (1/2 dl) risottoriisiä
½ dl valkoviiniä
noin 2 dl kasvislientä
75 g tuoretta pinaattia
50 g herneitä
30 g parmesaanilastuja

Valmistus
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhdo ja paloittele kesäkurpitsa ja fenkoli. Kuullota kasviksia öljyssä 5 minuuttia. Lisää risottoriisi ja 1 minuutin kuluttua valkoviini. Anna viinin höyrystyä ja lisää sitten vähitellen kiehuva kasvisliemi (1 dl kerrallaan viiden minuutin välein). Hauduta risottoa 20–25 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Risoton tulee olla kosteaa, ei liian puuromaista. Tarkista riisin kypsennysaika pakkauksesta. Huuhdo pinaatti sekä herneet ja lisää ne risottoon aivan kypsentämisen lopussa. Kuumenna minuutti. Annostele lautasille ja viimeistele parmesaanilastuilla.

VINKKI
Voit muunnella ohjetta käyttämällä risottoon eri kasviksia. Se ei juuri muuta ruuan energiasisältöä.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background