Kasvisrisotto
Suosikkiruuan kevytversio hoikistavaan päivään
1 annos
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
50 g kesäkurpitsaa
¼ fenkolia
1 tl oliiviöljyä
40 g (1/2 dl) risottoriisiä
½ dl valkoviiniä
noin 2 dl kasvislientä
75 g tuoretta pinaattia
50 g herneitä
30 g parmesaanilastuja
Valmistus
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhdo ja paloittele kesäkurpitsa ja fenkoli. Kuullota kasviksia öljyssä 5 minuuttia. Lisää risottoriisi ja 1 minuutin kuluttua valkoviini. Anna viinin höyrystyä ja lisää sitten vähitellen kiehuva kasvisliemi (1 dl kerrallaan viiden minuutin välein). Hauduta risottoa 20–25 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Risoton tulee olla kosteaa, ei liian puuromaista. Tarkista riisin kypsennysaika pakkauksesta. Huuhdo pinaatti sekä herneet ja lisää ne risottoon aivan kypsentämisen lopussa. Kuumenna minuutti. Annostele lautasille ja viimeistele parmesaanilastuilla.
VINKKI
Voit muunnella ohjetta käyttämällä risottoon eri kasviksia. Se ei juuri muuta ruuan energiasisältöä.