Terveellisiä reseptejä Päivällinen Vaaleaa ka... Vaaleaa kalaa ja vihreitä kasviksia 30 minuuttia 471 kcal Huipputerveellinen ja hienostuneen makuinen, kevyt kala-ateria puolessa tunnissa! Teksti: Martin Kreutzer ja Anne Larsen 22. heinäkuuta 2016 Vaaleaa kalaa ja vihreitä kasviksia Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta 300 g pieniä perunoita Kylmäpuristettua rypsiöljyä Merisuolaa Rouhittua mustapippuria 100 g pinaattia 4 kampela- tai ahvenfileetä tai 2 pientä siikafilettä 200 g varsiparsakaalia tai tavallista Kourallinen vesikrassia tai (alfalfan) ituja Kourallinen herneenversoja tai vuonankaalia 1 limetti Valmistus Huuhdo ja kuivaa perunat ja lohko ne neljään osaan. Sekoita kulhossa kylmäpuristettua rypsiöljyä, suolaa ja mustapippuria, ja pyöräytä perunat seoksessa. Levitä perunalohkot uunipellille leivinpaperille ja paista lohkoja 200 asteessa 25 minuuttia. Huuhdo ja linkoa pinaatti, kaada pataan tai kasariin 1 tl rypsiöljyä ja kuumenna, kunnes pinaatti painuu kasaan. Nosta pinaatti siivilään ja painele kevyesti, jotta neste valuu pois. Levitä pinaatti kalafileille ja kääri fileet rullalle. Paista uunissa 200 asteessa 8 - 10 minuuttia fileiden paksuudesta riippuen. Puhdista ja pilko broccoliini tai parsakaali. Laita pataan kiehuvaa vettä, hiukan suolaa ja rypsiöljyä, lisää broccoliini ja keitä 1-2 minuuttia. Kaada vesi pois. Huuhdo vesikrassi ja herneenversot. Sekoita lämpimät perunat ja vesikrassi. Annostele kala, broccoliini, perunat ja herneenversot lautasille. Purista kalalle limetin mehu. Kala