Kalaa ja vihreää

30 minuuttia
471 kcal

Huipputerveellinen ja hienostuneen makuinen, kevyt kala-ateria puolessa tunnissa!

Kalaa ja lisukkeita

Kalaa, pinaattia ja broccoliinia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 300 g pieniä perunoita
  • Kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • Merisuolaa
  • Rouhittua mustapippuria
  • 100 g pinaattia
  • 4 kampela- tai ahvenfileetä tai 2 pientä siikafilettä
  • 200 g broccoliinia tai parsakaalia
  • Kourallinen vesikrassia tai (alfalfan) ituja
  • Kourallinen herneenversoja tai vuonankaalia
  • 1 limetti

Valmistus

  • Huuhdo ja kuivaa perunat ja lohko ne neljään osaan.

  • Sekoita kulhossa kylmäpuristettua rypsiöljyä, suolaa ja mustapippuria, ja pyöräytä perunat seoksessa.

  • Levitä perunalohkot uunipellille leivinpaperille ja paista lohkoja 200 asteessa 25 minuuttia.

  • Huuhdo ja linkoa pinaatti, kaada pataan tai kasariin 1 tl rypsiöljyä ja kuumenna, kunnes pinaatti painuu kasaan.

  • Nosta pinaatti siivilään ja painele kevyesti, jotta neste valuu pois.

  • Levitä pinaatti kalafileille ja kääri fileet rullalle.

  • Paista uunissa 200 asteessa 8 - 10 minuuttia fileiden paksuudesta riippuen.

  • Puhdista ja pilko broccoliini tai parsakaali.

  • Laita pataan kiehuvaa vettä, hiukan suolaa ja rypsiöljyä, lisää broccoliini ja keitä 1-2 minuuttia.

  • Kaada vesi pois.

  • Huuhdo vesikrassi ja herneenversot.

  • Sekoita lämpimät perunat ja vesikrassi.

  • Annostele kala, broccoliini, perunat ja herneenversot lautasille.

  • Purista kalalle limetin mehu.


Newsletter background