Kalaa, pinaattia ja broccoliinia
2 annosta
TARVITTAVA AIKA
Valmisteluaika: 5 minuuttia
Valmistusaika: 25 minuuttia
Aika yhteensä: 30 minuuttia
AINEKSET
300 g pieniä perunoita
Kylmäpuristettua rypsiöljyä
Merisuolaa
Rouhittua mustapippuria
100 g pinaattia
4 kampela- tai ahvenfileetä tai 2 pientä siikafilettä
200 g broccoliinia tai parsakaalia
Kourallinen vesikrassia tai (alfalfan) ituja
Kourallinen herneenversoja tai vuonankaalia
1 limetti
Valmistus
- Huuhdo ja kuivaa perunat ja lohko ne neljään osaan.
- Sekoita kulhossa kylmäpuristettua rypsiöljyä, suolaa ja mustapippuria, ja pyöräytä perunat seoksessa.
- Levitä perunalohkot uunipellille leivinpaperille ja paista lohkoja 200 asteessa 25 minuuttia.
- Huuhdo ja linkoa pinaatti, kaada pataan tai kasariin 1 tl rypsiöljyä ja kuumenna, kunnes pinaatti painuu kasaan.
- Nosta pinaatti siivilään ja painele kevyesti, jotta neste valuu pois.
- Levitä pinaatti kalafileille ja kääri fileet rullalle.
- Paista uunissa 200 asteessa 8 - 10 minuuttia fileiden paksuudesta riippuen.
- Puhdista ja pilko broccoliini tai parsakaali.
- Laita pataan kiehuvaa vettä, hiukan suolaa ja rypsiöljyä, lisää broccoliini ja keitä 1-2 minuuttia.
- Kaada vesi pois.
- Huuhdo vesikrassi ja herneenversot.
- Sekoita lämpimät perunat ja vesikrassi.
- Annostele kala, broccoliini, perunat ja herneenversot lautasille.
- Purista kalalle limetin mehu.
Ravintosisältö/annos
Energiaa: 471 kcal
Proteiinia: 38,2 g
Rasvaa: 10 g
Hiilihydraattia: 61 g
Kuitua: 8,3 g