Helppoa ja herkullista kalaa 2 päiväksi

30 minuuttia
446 kcal

Ei enää ruokaa hukkaan! Laita maukasta kalaruokaa tänään – ja käytä tähteet toiseen herkulliseen ateriaan huomenna!

Kalaa sinappikermassa lehtisellerin, hasselpähkinöiden ja papujen kera

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 5 lehtisellerin vartta
  • 3 rkl paahdettuja hasselpähkinöitä
  • 3 rkl kuivattuja karpaloita
  • 4 turskafileetä tai muuta vaaleaa kalaa á 150 g (Käytä 2 niistä tänään)
  • 2 rkl vaaleaa balsamicoa
  • 2 tl dijoninsinappia
  • 2 rkl kermaa
  • 1½ dl skyriä tai pehmeää maitorahkaa
  • 1 pieni ripaus steviaa
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl cayennenpippuria

Paistetut pavut

  • 700 g papuja (Käytä 400 g tänään)
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • merisuolaa

Valmistus

  • Pilko lehtisellerinvarsi pieniksi paloiksi ja aseta ne sekä pähkinät ja karpalot tulenkestävän vuoan pohjalle. Aseta kalafileet niiden päälle, sekoita kastikeainekset yhteen ja kaada kalan päälle.

  • Laita 400 g papuja kulhoon ja sekoita niihin öljy sekä suola. Levitä paahdettavat pavut pellille ja paista sekä niitä että kalaa 175-asteisessa kiertoilmauunissa 20 min.

  • Annostele 1 kalafilee ja lisukkeet ruokailijaa kohti

Säästä seuraavaksi päiväksi: 2 kalafileetä + 300 g papuja

Herkullinen ja terveellinen päivällinen onnistuu vähälläkin vaivalla. Täältä löydät reseptit maukkaisiin päivällisaterioihin, jotka valmistuvat alle 30 minuutissa.