Grillattua kalaa ja kaali-herukkasalaattia
Valmistusaineet
(2 hengelle)
400 g kaalia
karkeaa suolaa
1 rkl valkoviinietikkaa
rakuunasilppua maun mukaan
150 g mustaherukoita (tai mustikoita)
150 g punaherukoita
300 g kampelaa tai muuta vaaleaa kalaa
1 tl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
Lisäksi
paistettuja kantarelleja
2 viipaletta täysjyväleipää
Valmistus
- Suikaloi kaali (poista kanta).
- Pane suikaleet siivilään, ripottele joukkoon suolaa ja anna pehmitä 20 min.
- Huuhtele suola kaalisuikaleista, taputtele kuivaksi pyyhkeellä. Kääntele kaalisuikalaita etikassa, joka on maustettu rakuunalla.
- Perkaa ja huuhtele marjat ja sekoita ne kaaliin.
- Voitele kala öljyllä, mausta se suolalla ja pippurilla ja paista grillissä tai grillipannussa 2 min kummaltakin puolelta.
- Tarjoa kaalisalaatin, paistettujen kantarellien ja leivän kera.
LUE MYÖS: Osaatko valita oikeat öljyt ruoanlaittoon?