Grillattua kalaa ja kaali-herukkasalaattia

40 minuuttia
539 kcal

Tarjoa grillatun kalan kanssa rakuunaista herukkasalaattia.

Grillattua kalaa ja kaali-herukkasalaattia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 400 g kaalia
  • karkeaa suolaa
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • rakuunasilppua maun mukaan
  • 150 g mustaherukoita (tai mustikoita)
  • 150 g punaherukoita
  • 300 g kampelaa tai muuta vaaleaa kalaa
  • 1 tl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Lisäksi

  • paistettuja kantarelleja
  • 2 Viipale täysjyväleipää

Valmistus

  • Suikaloi kaali (poista kanta).

  • Pane suikaleet siivilään, ripottele joukkoon suolaa ja anna pehmitä 20 min.

  • Huuhtele suola kaalisuikaleista, taputtele kuivaksi pyyhkeellä. Kääntele kaalisuikalaita etikassa, joka on maustettu rakuunalla.

  • Perkaa ja huuhtele marjat ja sekoita ne kaaliin.

  • Voitele kala öljyllä, mausta se suolalla ja pippurilla ja paista grillissä tai grillipannussa 2 min kummaltakin puolelta.

  • Tarjoa kaalisalaatin, paistettujen kantarellien ja leivän kera.

LUE MYÖS: Osaatko valita oikeat öljyt ruoanlaittoon?