Grillattua kalaa ja kaali-herukkasalaattia

Tarjoa grillatun kalan kanssa rakuunaista herukkasalaattia.

keskiviikko 13. heinäkuuta 2016 teksti KUNTOPLUS

Grillattua kalaa ja kaali-herukkasalaattia

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 16 minuuttia

Valmistusaika: 4 minuuttia

Aika yhteensä: 40 minuuttia - Vetoaika: 20 minuuttia

AINEKSET

400 g kaalia

karkeaa suolaa

1 rkl valkoviinietikkaa

rakuunasilppua maun mukaan

150 g mustaherukoita (tai mustikoita)

150 g punaherukoita

300 g kampelaa tai muuta vaaleaa kalaa

1 tl oliiviöljyä

suolaa ja mustapippuria

Lisäksi

paistettuja kantarelleja

2 viipale täysjyväleipää

Valmistus

  • Suikaloi kaali (poista kanta).
  • Pane suikaleet siivilään, ripottele joukkoon suolaa ja anna pehmitä 20 min.
  • Huuhtele suola kaalisuikaleista, taputtele kuivaksi pyyhkeellä. Kääntele kaalisuikalaita etikassa, joka on maustettu rakuunalla.
  • Perkaa ja huuhtele marjat ja sekoita ne kaaliin.
  • Voitele kala öljyllä, mausta se suolalla ja pippurilla ja paista grillissä tai grillipannussa 2 min kummaltakin puolelta.
  • Tarjoa kaalisalaatin, paistettujen kantarellien ja leivän kera.

LUE MYÖS: Osaatko valita oikeat öljyt ruoanlaittoon?

ravintosisältö/annos

Energiaa: 539 kcal

Proteiinia: 44,2 g

Rasvaa: 13,7 g

Kuitua: 17,8 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee