Valitse KUNTO PLUSsan ruokalista

KUNTO PLUSsan ruokalistan ansiosta et joudu jatkuvasti stressaamaan siitä, mitä laittaisi ruuaksi, ja miten ruuasta saisi vaihtelevaa. Kun arkiviikon ruokalista on valmiiksi ajateltu, voit helposti hakea kaupasta useamman päivän ainekset kerralla. Me kokoamme viikoittain uuden ruokalistan, joka tarjoaa vaihtelua ja ideoita omaan ruuanlaittoon. Kaikki ohjeet ovat terveellisiä ja yksinkertaisia valmistaa ja niiden laatimisessa on keskitytty vaihteluun, makuun ja keveyteen. Lue lisää ruokalistan periaatteista täältä.

KUNTO PLUSsan ruokalistan ohjeet

RUOKAOHJEET LÖYDÄT TÄÄLTÄ: Ruokaohjeet

Valmista puolessa tunnissa
Monen arki on kiireistä, eikä aikaa riitä varsinkaan arkena tuntikausien kokkaamiseen ja hellan ääressä hikoilemiseen. KUNTO PLUSsan ruokalistan ohjeet helpottavat elämää.
Reseptit on suunniteltu viikon arkipäiville, ja ne on kaikki perushelppo valmistaa. Ruuan valmistukseen kuluu enintän 30 minuuttia. Jos haluat päästä ruuanvalmistuksesta vieläkin helpommalla, joitakin ohjeita voi valmistaa kaksinkertaisen annoksen ja pakastaa toisen tai syödä sen seuraavan päivän lounaana.

Enintään 650 kcal
KUNTO PLUSsan ruokaohjeita noudattamalla tiedät aina, että resepteissä on enintään 650 kcal annoksessa. Energiaa ja ravintoaineita on tarpeeksi, ja myös päivän muille aterioille jää riittävästi kaloreita. Herkuttelullekin on varattu oma osuutensa, ja silti paino pysyy terveellisissä lukemissa.

Kalaa ainakin kerran viikossa
Kala ja äyriäiset ovat terveellisiä, ja sen vuoksi KUNTO PLUSsan ruokalistan ohjeissa on vähintään kerran viikossa myös kalaa. Veden elävissä on vitamiineja ja kivennäisaineita, joita voi olla hankala saada riittävästi muista lähteistä. Lisäksi kalassa ja äyriäisissä on terveellistä rasvaa, vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten jodia ja seleeniä. Kalassa ja äyriäisissä on myös täyttävää proteiinia, ja varsinkin rasvainen kala on hyvä omega-3-rasvahappojen ja D-vitamiinin lähde. Tutikimusten mukaan ahkera kalan syöminen pienentää sydän- ja verisuonitautien riskiä.

Kasvisruokaa vähintään kerran viikossa
Ympäristö, ilmasto ja oma hyvinvointi kiittävät, kun lisäät kasvisten ja eritoten palkokasvien osuutta ruokavaliossasi. Kasvisruokaa on ruokaviikon resepteissä mukana joka viikko ainakin kerran, välillä useamminkin. Palkokasvit, niin kuin pavut, linssit ja herneet sisältävät runsaasti kylläisyyttä antavaa kuitua ja proteiinia. Tästä syystä kasvisruokaresepteissämme on usein palkokasveja. Jotkin pavuista on liotettava ja kypsennettävä ennen käyttöä, mutta KUNTO PLUSsan resepteissä käytetään aina sellaisia, joita saa tölkissä tai tetrassa valmiiksi kypsennettynä, koska niiden terveellisyys on yhtä hyvä kuin kuivatusta liotettujen ja itse kypsennettyjen.

Terveelliset raaka-aineet
KUNTO PLUSSan ruokalistan reseptien valmistusaineet ovat pääosin kaikki terveellisiä, ja kasviksia on aina mukana. Jos reseptissä on lihaa, se on vähärasvaista. Viljat ovat täysjyvää ja samoin myös pasta, sillä täysjyvässä on merkittävästi enemmän kylläisyyttä antavaa kuitua. Pyrimme myös valitsemaan terveellistä rasvaa sisältäviä elintarvikkeita – rasvaista kalaa, avokadoa ja pähkinöitä – ja öljyinä käytämme neitsytoliiviöljyä ja kylmäpuristettua rapsiöljyä.
Pyrimme myös käyttämään kauden raaka-aineita. Kausituotteet ovat tuoreempia, maukkaampia, ravitsevampia ja edullisempia – ja lisäksi saat enemmän vaihtelua.

Viikonlopuksi

Enemmän aikaa
Jokaisessa ruokalistassa on mukana bonusresepti viikonlopuksi. Useimmilla on paremmin aikaa ruuanlaitolle viikonloppuna, ja sen takia viikonlopun bonusreseptiä ei koske 30 minuutin sääntö. Reseptit voivat olla esimerkiksi tuoreita sämpylöitä, haudutettua pararuokaa, itsetehtyä marjaisaa jäädykettä tai leivonnaisia.

Kaloreissa ei pihistellä
Arjessa ja juhlassa on oltava eroa. Siksi viikonlopun resepteissä ei pihtailla kaloreissa, mutta raaka-aineet ovat silti voittopuolisesti terveellisiä.