Suomalaiset suosivat Thaimaata – sekä matkakohteena että kokkauksessa. Sen ymmärtää, sillä thairuoka on tulvillaan tuoreita kasviksia, yrttejä ja mausteita, joilla ruokaan saa helposti ihanaa makua, väriä ja eksoottisia tuoksuja.
Tämän viikon ruokalista kuljettaa maistuvalle matkalle kauas Aasiaan.
Ruokalistalla on runsaasti terveellisiä ja tuoreita kasviksia sekä yrttejä ja mausteita, jotka tuovat ruokaan runsaasti makua. Makumatka sisältää inkivääriä, sitruunaruohoa, chiliä, valkosipulia ja korianteria sekä soija-, kala- ja osterikastiketta.
Tämän viikon ruokalistalla on mm. maukasta thaimaalaista keittoa, jossa on katkarapuja ja punaista currya, naudanlihasalaatti chilillä ja vihanneksilla sekä suosittua wokkia, jossa on kanaa, cashew-pähkinöitä ja vihanneksia. Ja jos haluat pitää viikossa ainakin yhden lihattoman päivän, kokeile munakokkelivokkia, jossa on myös täysjyvänuudeleita, parsakaalia, ituja ja maapähkinää.
Viikon bonusreseptissäkin maistuu Kaukoitä. Vie kotiväki makumatkalle heti aamutuimaan viikon bonusreseptillä, itse tehdyillä mango-inkiväärihillokkeella ja granolalla rahkan kanssa.
Kokeile korianteria Korianteri on thaikeittiön perusraaka-aine, mutta tämä yrtti jakaa ihmiset jyrkästi kahtia: toiset rakastavat sitä ja toiset eivät voi sietää suussaan saippualta maistuvaa yrttiä.
Korianteria kannattaa ehdottomasti kokeilla, ja jos et heti ihastu, sekoita se muiden yrttien ja mausteiden joukkoon, jolloin sen maku ei ole niin hallitseva mutta tuo silti ruokiin hyvän tujauksen Thaimaan makumaailmaa. Jos et kerta kaikkiaan voi sietää korianteria, korvaa se lehtipersiljalla ja lisää hieman reseptin muiden mausteiden ja yrttien määrää.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.