Rahkaa, mango-inkiväärihilloketta ja granolaa

Kokeile vaihteeksi rahkan kanssa eksoottista mangohilloketta ja mm. kookoksesta ja manteleista tehtyä granolaa. Reseptin löydät täältä.

Kulhossa rahkaa, mango-inkiväärihilloketta ja itse tehtyä granolaa.

Rahkaa, mango-inkiväärihilloketta ja granolaa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 ANNOSTA

  • 4 dl rahkaa

Mango-inkiväärihilloke

  • 1 mango
  • 5 inkivääriä
  • ¼ tl kardemummaa
  • ½ dl vettä

Granola

  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl manteleita
  • 1 dl kookoslastuja
  • 1 rkl kookosöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • ½ tl kardemummaa
  • ½ tl kanelia

Koristeluun

  • Tuoretta minttua

Valmistus

  • Jaa rahka kahteen kulhoon ja pane kulhot jääkaappiin.
  • Kuutioi mango ja raasta inkivääri. Pane mango ja muut hillokkeen ainekset pieneen kattilaan. Hauduta 30 minuuttia, kunnes mangokuutiot ovat pehmeitä ja hilloke paksua.
  • Kuumenna uuni 150 asteeseen. Pane kaurahiutaleet, mantelit ja kookoslastut kulhoon.
  • Sulata kookosöljy, hunaja, kardemumma ja kaneli kattilassa ja sekoita hyvin. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja kääntele huolella sekaisin.
  • Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 15–20 minuuttia, kunnes granola on kullankeltaista. Varo, ettei granola pala; sekoita muutaman kerran paistamisen aikana.
  • Jäähdytä granola ja kaada se kannelliseen purkkiin. Granola säilyy pari viikkoa.
  • Annostele rahkan päälle kulhoihin hilloketta, 1⁄2 dl granolaa ja minttua.

VINKKI Rahka on nerokas aamupala: siinä on kylläisyyttä tuottavaa proteiinia, jolla jaksaa lounaaseen asti, mutta vain vähän kaloreita, joten se sopii myös painoaan tarkkaileville.


Lue myös itse tehdyn granolan resepti tästä