Nettitreeni Ruokalista Reittisuunnittelu Reseptit
Etsi
Oma sivu
    Nettitreeni Ruokalista Reittisuunnittelu Reseptit
Sulje
Etusivulle
    • KUNTO PLUSsan reittisuunnittelu
    • Laadi reitti
    • Omat reitit
    • TREENI
    • Treeniohjelmat
    • Nettitreeni
    • Pikatreeni
    • Harjoitteet
    • Voimaharjoittelu
    • Jooga
    • Urheiluvammat
    • Treenivaatteet ja -varusteet
    • Cooperin testi – kuntotesti
    • Juoksu
    • Kävely
    • Juoksuohjelmat
    • 5 km
    • 10 km
    • Puolimaraton
    • Maraton
    • Intervallijuoksu
    • RESEPTIT
    • Ruokaohjeet
    • Päivällinen
    • Lounas
    • Aamiainen
    • Leipä ja sämpylät
    • Salaatti
    • Leivonnaiset
    • Letut ja lettutaikina
    • Jälkiruoka
    • Terveelliset välipalat
    • Smoothiet
    • Mehut
    • Kasvisruoka
    • Muunna grammat desilitroiksi
    • TERVEELLISTÄ RUOKAA
    • Ravitsemusneuvoja
    • Terveellisiä elintarvikkeita
    • Treeni ja ravinto
    • Proteiinilaskuri
    • LAIHDUTUS
    • Painonhallinta
    • KUNTO PLUS Ruokavalio
    • Laihdutusvinkit
    • Litteä vatsa
    • Energiankulutus
    • BMI-laskuri
    • Kalorilaskuri
    • Laske kulutuksesi
    • TERVEYS
    • Ennaltaehkäisy
    • Sydän
    • Syöpä
    • Stressi
    • Uni
    • Hyvinvoiva vatsa
    • Psykologia
    • Seksi
    • Raskaus
    • Meditaatio
    • Kauneus ja hyvinvointi
  • Tilaa lehti
  • Etukauppa tilaajille
  • Mikä on KUNTO PLUS?
  • Tutustu lehteen
  • Asiakaspalvelu
  • Omat tiedot
  • Tallennetut artikkelit
  • Kirjaudu ulos
Terveellisiä reseptejä
Ruokaohjeet
Viikon ruo...

Viikon ruokalista

Tallerken med squashpasta og vegetar kødsauce
Viikko 37

Syö ilmastoystävällisemmin

Jos haluat syödä ilmastoystävällisemmin, tällä viikolla pääset hyvään alkuun. Ruokalistalla on erityisesti vihanneksia ja palkokasveja, jotka ovat hyväksi sekä luonnolle että itsellesi.

Jos haluat muuttaa ruokavaliossasi vain yhden asian ilmaston vuoksi, vähennä naudanlihaa. Sillä on suuri vaikutus ilmastoon, ja se on myös raaka-aine, jota Suomessa syödään paljon.

Tämän viikon ruokalistalla ei ole naudan- eikä sianlihaa. Ja tällä haluamme osoittaa, että on helppo tehdä herkullista ja täyttävää ruokaa ilman sikaa ja nautaa. Sen sijaan reseptivalinnoissa panostetaan terveellisiin kauden raaka-aineisiin, kuten vihanneksiin, palkokasveihin, perunoihin ja veden eläviin.

Viikko alkaa sujuvasti herkullisella bolognesekastikkeella, johon harva edes huomaa kaivata lihaa. Sitten vuorossa ovat kalkkunapekoni, falafelit ja kalapyörykät.

Viikon päätteeksi tarjotaan simpukkapastaa, spaghetti vongole. Simpukoilla on todella pieni hiilijalanjälki. Syö niitä siis hyvillä mielin niitä! Simpukkapasta sopii hyvin tarjottavaksi myös vieraille, esimerkiksi hyvän kotitekoisen leivän kanssa.

Jos haluat syödä ilmastoystävällisesti, syö lähiruokaa ja kauden tuotteita. Juuri nyt on runsaasti erilaisia vattuja, joita käytetään runsaasti herkullisessa pavlovassamme.

Hyvää ruokahalua!

Maanantai
Kesäkurpitsaspagettia ja kasvisjauhiskastiketta lautasella
Päivällinen

Kasvisbolognese vegejauhiksesta

Klassikkoateria spagetti bolognese muuntuu helposti herkulliseksi vegeversioksi kasvisjauhiksella ja kesäkurpitsapastalla. Nam!

346 kcal
30 minuuttia
Tiistai
Perunasosetta, kalkkunapekonia ja sieniä
Päivällinen

Juuressosetta, kalkkunapekonia ja sieniä

”Polttava rakkaus”-nimellä Tanskassa tunnettu perinneherkku vie totisesti kielen mennessään. Tässä modernissa versiossa käytetään tavallisen pekonin sijasta kalkkunapekonia sekä sieniä, jotka tuovat runsaasti umamista makua.

595 kcal
30 minuuttia
Keskiviikko
Kukkakaalisalaatti ja falafeleja
Lounas

Kukkakaalisalaatti ja falafeleja

Uunissa paahtamalla kukkakaalista tulee herkullista ja mehevää. Kukkakaalin voi valmistaa myös airfryerissa.

463 kcal
30 minuuttia
Torstai
Kalapyörykät kaalimuhennoksen ja keitettyjen perunoiden kera
Päivällinen

Kalapyörykät, kaalimuhennos ja keitetyt perunat

KUNTO PLUSsan reseptillä valmistat maukkaat kalapyörykät kaalimuhennoksen ja perunoiden kanssa. Nam!

628 kcal
25 minuuttia
Perjantai
Päivällinen

Spaghetti vongole

Eteläitalialainen pastaklassikko vie ajatukset Calabrian aurinkoon ja Joonianmeren sineen.

551 kcal
30 minuuttia
Viikonlopun iloksi
Pavlova
Jälkiruoka

Pavlova loppukesän marjoista

Tämä on yksi ylivoimaisista suosikkiresepteistämme. Paljon marjoja – ja vähemmän kaloreita kuin monissa muissa jälki­ruoissa.

209 kcal
3½ tuntia
Lautasella kaurapuuroa, joka on maustettu marjoilla ja manteleilla.

Viikon vinkki

Syö ympäristöystävällisesti aamusta alkaen
Ympäristöystävällisten päivällisruokien lisäksi saat kolme aamiais- ja lounasehdotusta.

3 ympäristöystävällistä aamiaista

  • Kaurapuuroa marjojen tai mantelirouheen kanssa
  • Lehtikaali-pinaatti-banaani-sitruuna-manteli-rahkasmoothie
  • Täysjyväsämpylä maapähkinävoilla ja hedelmä

3 ympäristöystävällistä lounasta

  • Kalaa ja punasipulia ruisleivällä + kaali-porkkana-omenaraastetta
  • Tomaatti-linssi-ohrahelmikeitto paahdetuilla kurpitsansiemenillä + täysjyväsämpylä
  • Punakaali-voipapu-appelsiini-saksanpähkinäsalaatti + paahdettua ruisleipää
Foodplan concepts background

KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia

Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.

Enintään 30 min valmistusaika
Enintään 650 kcal /ateria
Kalaa tai äyriäisiä 1 x viikko
Kasvisruokaa 1 x viikko
Terveellisiä aineksia
Näytä enemmän
    KUNTO PLUS
    • Bonnier Publications International AS
    • Postboks 543
    • 1411 Kolbotn, Norge
    • Org. 977041066
    • ASIASKASPALVELU
    • Itsepalvelu
    • Puh. +358 (0) 203 34433
    Seuraa meitä
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Uutiskirje
    Tietoa KUNTO PLUSsasta
    • Tilaa KUNTO PLUS
    • KUNTO PLUS app
    • Etukauppa tilaajille
    • Tietoa KUNTO PLUSsasta
    • FAQ
    • Wype – digilehdet
    • Ilmoitukset: KUNTO PLUS
    • Yhteystiedot
    Ehdot ja käytännöt
    • Evästepolitiikka
    • Evästeasetukset
    • Tietosuojalauseke
    • Käyttöehdot