Jos haluat syödä ilmastoystävällisemmin, tällä viikolla pääset hyvään alkuun. Ruokalistalla on erityisesti vihanneksia ja palkokasveja, jotka ovat hyväksi sekä luonnolle että itsellesi.
Jos haluat muuttaa ruokavaliossasi vain yhden asian ilmaston vuoksi, vähennä naudanlihaa. Sillä on suuri vaikutus ilmastoon, ja se on myös raaka-aine, jota Suomessa syödään paljon.
Tämän viikon ruokalistalla ei ole naudan- eikä sianlihaa. Ja tällä haluamme osoittaa, että on helppo tehdä herkullista ja täyttävää ruokaa ilman sikaa ja nautaa. Sen sijaan reseptivalinnoissa panostetaan terveellisiin kauden raaka-aineisiin, kuten vihanneksiin, palkokasveihin, perunoihin ja veden eläviin.
Viikko alkaa sujuvasti herkullisella bolognesekastikkeella, johon harva edes huomaa kaivata lihaa. Sitten vuorossa ovat kalkkunapekoni, falafelit ja kalapyörykät.
Viikon päätteeksi tarjotaan simpukkapastaa, spaghetti vongole. Simpukoilla on todella pieni hiilijalanjälki. Syö niitä siis hyvillä mielin niitä! Simpukkapasta sopii hyvin tarjottavaksi myös vieraille, esimerkiksi hyvän kotitekoisen leivän kanssa.
Jos haluat syödä ilmastoystävällisesti, syö lähiruokaa ja kauden tuotteita. Juuri nyt on runsaasti erilaisia vattuja, joita käytetään runsaasti herkullisessa pavlovassamme.
Hyvää ruokahalua!
Viikon vinkki
Syö ympäristöystävällisesti aamusta alkaen Ympäristöystävällisten päivällisruokien lisäksi saat kolme aamiais- ja lounasehdotusta.