Juuressosetta, kalkkunapekonia ja sieniä

30 minuuttia
595 kcal

”Polttava rakkaus”-nimellä Tanskassa tunnettu perinneherkku vie totisesti kielen mennessään. Tässä modernissa versiossa käytetään tavallisen pekonin sijasta kalkkunapekonia sekä sieniä, jotka tuovat runsaasti umamista makua.

Perunasosetta, kalkkunapekonia ja sieniä

PERINTEINEN tanskalainen lohturuoka hellii makuhermoja.

© wichmann+bendtsen

Perunasosetta, kalkkunapekonia ja sieniä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 200 g perunoita
  • 200 g palsternakkaa
  • 200 g porkkanaa
  • ½ dl maitoa
  • 1½ rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Päälle:

  • 300 g kalkkunapekonia
  • 300 g sieniä
  • 1 sipulia
  • 1 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • ruohosipulia
  • marinoitua punasipulia

Valmistus

  • Kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja palsternakka ja keitä kevyesti suolatussa vedessä noin 20 minuuttia. Kaada vesi pois mutta jätä tilkka keitinvettä tallelle.
  • Soseuta kasvikset keitinvedessä ja lisää maito, öljy, suola ja pippuri.
  • Paloittele pekoni ja sienet ja hienonna sipuli. Paista öljyssä kuumalla pannulla.
  • Annostele lautasille perunasosetta ja pekoni-sieni-sipulisekoitusta. Lisää päälle ruohosipulia, punasipulia, suolaa ja pippuria.

VINKKI Perunasoseeseen voi lisätä myös parsakaalia, joka antaa maun lisäksi heleän vihreää väriä.

VINKKI Kalkkunapekonin tilalla voi käyttää myös serranokinkkua.