Pekoni-sienimuhennosta ja juuresmuusia

30 minuuttia
595 kcal

Pekonimuhennos ja perunasose tunnetaan Tanskassa nimellä ”Palava rakkaus”. Ruuan erikoisen nimen sanotaan tulevan siitä, että valmistamalla tätä ihanuutta, voi osoittaa kumppanilleen tai perheelleen suurinta mahdollista rakkautta. Tässä nykyaikaan sovitetussa kevytversiossa käytetään tavallisen pekonin sijasta kalkkunapekonia sekä sieniä, jotka tuovat runsaasti umamista makua, ja perunamuusi on vaihdettu juuressoseeseen.

Juuressosetta, kalkkunapekonia ja sieniä.

PERINTEINEN tanskalainen ruoka hellii makuhermoja.

© wichmann+bendtsen

Palava rakkaus – pekoni-sienimuhennos ja juuressosetta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 200 g perunoita
  • 200 g palsternakkaa
  • 200 g porkkanaa
  • ½ dl maitoa
  • 1½ rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Päälle:

  • 300 g kalkkunapekonia
  • 300 g sieniä
  • 1 sipulia
  • 1 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • ruohosipulia
  • marinoitua punasipulia

Valmistus

  • Kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja palsternakka ja keitä kevyesti suolatussa vedessä noin 20 minuuttia. Kaada vesi pois mutta ota tilkka keitinvettä sivuun.
  • Soseuta kasvikset ja lisää maito, kasvisten keitinvettä, öljy, suola ja pippuri.
  • Paloittele pekoni ja sienet ja hienonna sipuli. Paista öljyssä kuumalla pannulla.
  • Annostele lautasille perunasosetta ja pekoni-sieni-sipulimuhennosta. Lisää päälle ruohosipulia, punasipulia, suolaa ja pippuria.

VINKKI Juuressoseeseen voi lisätä myös parsakaalia, joka antaa maun lisäksi heleän vihreää väriä.

VINKKI Kalkkunapekonin tilalla voi käyttää myös Serranon kinkkua tai muuta ilmakuivattua kinkkua.