Elimistö rakastaa täysjyvää, ja onneksi nykyään jo lähes kaikista hiilihydraattilisukkeista on saatavilla täysjyväversio, joten terveellisen täysjyvän lisääminen ruokavalioon on helppoa.
Täysjyvätuotteiden valikoima on nykyään monipuolinen. Valitse täysjyvää aina ostaessasi leipää, jauhoja, suurimoita, pastaa, riisiä, bulguria, kvinoaa, kuskusta tai tortilloja.
Täysjyvätuotteiden valmistuksessa hyödynnetään koko jyvä, ja jos valitset ne valkoisten vaihtoehtojen sijaan, saat ruuasta paljon enemmän kuitua, vitamiineja ja kivennäisaineita. Täysjyvätuotteet edistävät ruuansulatusta, pitävät paremmin kylläisenä ja auttavat pienentämään esimerkiksi sydän- ja verisuonitautien, kakkostyypin diabeteksen ja eräiden syöpien riskiä. Aika hyvin!
Viikon ruokalistalla hyödynnetään täysjyvätuotteita monipuolisesti: täysjyvätortilloita broilerin ja tomaattisalsan kanssa, täysjyväpastaa ja lohta, pinaattia ja herneitä sekä tiikerirapu-poke bowl, jossa on täysjyväriisiä.
Viikonlopun bonusreseptinä on superihana vohvelikakku mansikka- ja vaniljarahkatäytteellä. Suosio on taattu, ja täysjyvä on mukana taikinassa täysjyväkauran ja täysjyvävehnäjauhojen muodossa.
Hyvää ruokahalua!
Viikon vinkki
Riittävästi kuitua saa, kun nauttii päivässä esim.
Annoksen kaurapuuroa, viipaleen täysjyväleipää ja pienen annoksen täysjyväpastaa.
Täysjyväpitaleivän, annoksen täysjyväriisiä ja kaksi palaa täysjyvänäkkileipää.
Viipaleen täysjyväpaahtoleipää, 2 palaa täysjyväruisleipää ja pienen annoksen täysjyväpastaa.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.