Kinkku-punasipuli- pita ja pestoa

20 minuuttia
430 kcal

Kinkkupitan ja herkullisen, kevennetyn pestokastikkeen ohje

Kinkkupita

PITA Ohjeessa on kinkkua, mutta voit myös käyttää mitä tahansa kypsää lihaa.

© wichmann+bendtsen

Kinkku-punasipuli- pita ja pestoa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 porkkanaa
  • ½ keltainen paprika
  • 100 g leikkelekinkkua
  • 1 kourallista pinaattia
  • 2 pitaleipää

Marinoitu punasipuli

  • 1 punasipulia
  • 1 dl vaaleaa etikkaa
  • ⅓ dl sokeria
  • ⅓ dl vettä

Pestokastike

  • ¾ dl paksua jogurttia
  • 1 rkl vihreää pestoa
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Valmistus

  • Puolita ja viipaloi sipulit.
  • Kiehauta etikkaa, sokeria ja vettä kunnes sokeri sulaa. Kaada haalea liemi sipuli­viipaleille.
  • Sekoita pesto ja jogurtti. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Raasta porkkanat ja suikaloi paprika.
  • Täytä pitaleivät kinkulla, pinaatilla, porkkanasalaatilla, paprikalla, pestokastikkeella ja marinoidulla punasipulilla.

Maukkaiden pitaleipien ohje löytyy täältä: Täysjyväpitaleivät

VINKKI Pitaleivät nousevat ontoiksi sisältä kun ne paistaa nopeasti kuumassa uunissa.
VINKKI Voit valmistaa ­pitakebabin ranskan­kermakastikkeen turkkilaisesta jogurtista, ja kebablihaksi sopii myös poronkäristysliha, varsinkin paisti­käristys.