Terveellisiä reseptejä Päivällinen Kinkku-pun... Kinkku-punasipuli- pita ja pestoa 20 minuuttia 430 kcal Kinkkupitan ja herkullisen, kevennetyn pestokastikkeen ohje Teksti: Maria Christensen 16. kesäkuuta 2023 PITA Ohjeessa on kinkkua, mutta voit myös käyttää mitä tahansa kypsää lihaa. © wichmann+bendtsen Kinkku-punasipuli- pita ja pestoa Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta 1 porkkanaa ½ keltainen paprika 100 g leikkelekinkkua 1 kourallista pinaattia 2 pitaleipää Marinoitu punasipuli 1 punasipulia 1 dl vaaleaa etikkaa ⅓ dl sokeria ⅓ dl vettä Pestokastike ¾ dl paksua jogurttia 1 rkl vihreää pestoa merisuolaa mustapippuria Valmistus Puolita ja viipaloi sipulit. Kiehauta etikkaa, sokeria ja vettä kunnes sokeri sulaa. Kaada haalea liemi sipuliviipaleille. Sekoita pesto ja jogurtti. Mausta suolalla ja pippurilla. Raasta porkkanat ja suikaloi paprika. Täytä pitaleivät kinkulla, pinaatilla, porkkanasalaatilla, paprikalla, pestokastikkeella ja marinoidulla punasipulilla. Maukkaiden pitaleipien ohje löytyy täältä: Täysjyväpitaleivät VINKKI Pitaleivät nousevat ontoiksi sisältä kun ne paistaa nopeasti kuumassa uunissa. VINKKI Voit valmistaa pitakebabin ranskankermakastikkeen turkkilaisesta jogurtista, ja kebablihaksi sopii myös poronkäristysliha, varsinkin paistikäristys. PorkkanaPaprikaPinaatti