Täysjyväpitaleivät

Pitaleipiä saa valmina kaupasta, mutta vastapaistettujen pitaleipien tuoksua ei voita mikään!

pita

PITALEIPÄ Paina reuna haarukalla litteäksi, ettei se käpristy

© wichmann+bendtsen

Täysjyväpitaleivät

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 8 PITAA

  • 6¼ g hiivaa
  • ¾ dl haaleaa vettä
  • 75 g vehnäjauhoja
  • 37 g täysjyvä­speltti­jauhoja
  • ⅓ tl merisuolaa
  • ⅓ rkl oliiviöljyä

Valmistus

  • Liota hiiva veteen.
  • Lisää jauhot, öljy ja suola ja vaivaa taikina sileäksi ja joustavaksi. Kohota leivin­liinan alla 1 tunti.
  • Pane pelti uuniin ja kuumenna uuni 230 asteeseen.
  • Tee taikinasta tanko ja jaa se 8 osaan. Pyöritä palloiksi.
  • Kauli pallot litteiksi ja nosta ne kahdelle leivinpaperille.
  • Vedä leivinpaperi kerrallaan pellille ja kypsennä pitaleipiä noin 8 min.

VINKKI: Käytä 00-vehnäjauhoja, joissa on paljon gluteenia.
VINKKI: Voit käyttää nesteenä vaihtoehtoisesti jogurttia. Jos sinulla on hapanjuuri, voit vaihtaa puolet hiivasta hapanjuureen.