Tonnikalatahna-muna- pita ja marinoidut retiisit

25 minuuttia
442 kcal

Vähän erilainen pita täytetään tonnikalasalaatilla ja munalla. Hienon säväyksen antaa marinoitu retiisi.

tonnikalapita

PITALEIPÄ Marinoitu retiisi säilyy 3–4 päivää jääkaapissa. Kokeile retiisejä ruisleivän päällä tai salaateissa. Superhyvää!

© wichmann+bendtsen

Tonnikalatahna-muna- pita ja marinoidut retiisit

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 munaa
  • ½ jäävuorisalaatti
  • 2 pitaleipää

Tonnikalatahna

  • 1 tlk tonnikalaa vedessä
  • ½ punasipuli
  • 1 rkl ruohosipulia
  • 1 maustekurkkua
  • 1 dl paksua jogurttia tai rahkaa
  • ½ tl dijoninsinappia
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Marinoidut retiisit

  • 1 dl vaaleaa etikkaa
  • ⅓ dl sokeria
  • ⅓ dl vettä
  • ½ nippu retiisejä

Valmistus

  • Viipaloi retiisit.
  • Kiehauta etikkaa, sokeria ja vettä kunnes sokeri sulaa. Kaada haalea liemi retiisiviipaleille.
  • Keitä munia 8 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä, kuori ja lohko neljään osaan.
  • Valuta tonnikala ja hienonna sipuli ja ruohosipuli.
  • Kuutioi maustekurkku ja sekoita tonnikalatahna.
  • Täytä pitaleivät tonnikalatahnalla, munalla ja retiisillä.

Maukkaiden pitaleipien ohje löytyy täältä: Täysjyväpitaleivät

VINKKI Jos ei ole pitaa, niin täytteet voi panna kaalinleh­tien tai leipäviipaleiden väliin.