Pitakebab ja ranskankermakastike

30 minuuttia
485 kcal

Nopea ja helppo iltaruoka joka maistuu sekä isoille että pienille. Ja on lisäksi hämmästyttävän terveellistä!

Pitakebab

PITA Levitä täytteet ohuen rieskan päälle ja kierrä rullakebabiksi.

© wichmann+bendtsen

Pitakebab ja ranskankermakastike

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ jäävuorisalaatti
  • 1 tomaattia
  • ½ kurkku
  • 2 pitaleipää

Lihatäyte

  • 1 valkosipulinkynttä
  • 200 g nautasuikaleita
  • 1½ rkl oliiviöljyä
  • ¼ tl kanelia
  • ½ tl korianteria
  • ¾ tl juustokuminaa
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria

Ranskankermakastike

  • 1 rkl ruohosipulia
  • ¾ dl kevytranskankermaa
  • ¼ tl juoksevaa hunajaa
  • ¼ tl dijoninsinappia
  • sitruunamehua
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Valmistus

  • Sekoita murskattu valko­sipuli, öljy ja mausteet lihasuikaleisiin. Paista kuumalla pannulla noin 5 minuuttia.
  • Suikaloi salaatti ja viipaloi tomaatti ja kurkku.
  • Hienonna ruohosipuli ja ­sekoita kastikeainekset. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
  • Täytä pitaleivät lihasuikaleilla, kasviksilla ja kastikkeella.

Helppojen ja herkullisten pitaleipien ohje löytyy täältä: Täysjyväpitaleivät

VINKKI Muutaman tunnin marinointi antaa lihaan lisää makua.