Falafelpita ja sitruunakastike

35 minuuttia
488 kcal

Herkullinen kastike, marinoitua sipulia ja kasviksia. Falafelpyörykät saavat seurakseen maukkaimmat vegaaniset ainekset. Hyvää!

Falafelpita

PITA – Falafelit voi paistaa pannulla öljyssä. Kaloreita kertyy enemmän, mutta niistä tulee rapeita ja kauniin värisiä.

© wichmann+bendtsen

Falafelpita ja sitruunakastike

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 kevätsipulia
  • 75 g granaattiomenan siemeniä
  • 37 g rucolaa
  • 2 pitaleipää

Falafelit

  • 100 g kuivattuja kikherneitä
  • ¼ sipulia
  • 1 kynsi valkosipulinkynttä
  • ½ kourallista lehtipersiljaa
  • ¾ tl korianteria
  • ¾ tl juustokuminaa
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria

Sitruunakastike

  • ½ dl (soija)jogurttia tai rahkaa
  • ½ sitruunan mehu
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Valmistus

  • Liota kikherneitä 12 tuntia.
  • Hienonna sipuli ja valkosipuli.
  • Valuta kikherneet ja sekoita falafelainekset tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi.
  • Tee massasta 16 pyörykkää ja litistä ne leivinpaperille. Kypsennä 200 asteessa kullanruskeiksi, noin 25 minuuttia.
  • Sekoita kastike.
  • Silppua kevätsipuli ja irrota granaattiomenan siemenet.
  • Täytä pitaleivät falafelpihveillä, rucolalla, granaattiomenan siemenillä, kevätsipulilla ja kastikkeella.

Herkullisten pitaleipien ohje löytyy täältä: Täysjyväpitaleivät

VINKKI Painele pitaan tulevat falafelit litteiksi, niin annos on helpompi syödä. Jos joudut lämmittämään pitaleipiä uunissa tai leivänpaahtimessa, kostuta ne kevyesti ensin, etteivät ne kuivu.