Meximaustettu nyhtöbroileri-tomaattisalsa-tortilla

30 minuuttia
416 kcal

Jos eivät nämä ohjeet saa sinua sitomaan esiliinan nauhoja, me heitämme keittiöpyyhkeen kehään. Jos tortillalettuja jää, sipaise ne öljyllä, ripottele päälle vähän merisuolaa, leikkaa kolmioiksi ja kuivata uunissa nachoiksi.

Nyhtöbroileritortilla

NYHTÖBROILERILLA JA TOMAATTISALSALLA TÄYTETTY TORTILLA Chilin määrällä voit säätää salsan sopivan tuliseksi.

© wichmann+bendtsen

Meximaustettu nyhtöbroileri-tomaattisalsa-tortilla

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 ANNOSTA

  • ½ rkl tomaattipyrettä
  • 1½ rkl oliiviöljyä
  • ¾ tl paprikajauhetta
  • ¾ tl juustokuminaa
  • ½ tl sokeria
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • 225 g broilerin rintafileitä

Salsa

  • 250 g pihvitomaatteja
  • ½ punasipuli
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl vaaleaa balsamicoa
  • ½ ripaus suolaa
  • mustapippuria
  • ½ rkl korianterisilppua

Lisäksi

  • 2 täysjyvätortillaa
  • 2 rkl kevytranskankermaa
  • ½ sydänsalaatti
  • avokado
  • chili

Valmistus

  • Paloittele broileri.
  • Sekoita marinadi ja kääntele joukkoon broileripalat. Anna marinoitua vähintään 30 min. 3. Levitä broileri uunivuokaan, peitä foliolla ja kypsennä 190 asteessa ylikypsäksi, 30–40 minuuttia.
  • Kuutioi tomaatit ja silppua sipuli ja korianteri. Sekoita ja mausta salsa.
  • Revi broileri kahdella haarukalla ja sekoita vuokaan irronneeseen nesteeseen.
  • Täytä lämmitetyt tortillat broilerilla, salsalla, ranskankermalla, salaatilla, chilisilpulla, avokadolla ja korianterilla.

VINKKI
Lämmitä tortillaletut nopeasti mikrossa, uunissa tai pannulla. Jos ne paahtuvat rapeiksi, niistä tulee mahdottomia taittaa.

Kunto Plus 14/2023