Vohvelikakku mansikka- ja vaniljarahkatäytteellä

30 minuuttia
254 kcal

Vohveleita vai kakku? Miksi valita kun voi saada molemmat! Olemme tallentaneet paisteisten päivien ja valoisien öiden maut ihaniin kesäjälkiruokiin.

kauravohvelikakku

KAURAVOHVELIKAKKU - Makeaa ja raikasta yhtä aikaa – jälkiruoka, joka tuo lapsuusajan mieleen.

© wichmann+bendtsen

Vohvelikakku ja mansikka- ja vaniljarahkasta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 ANNOSTA

  • 1 munaa
  • ½ rkl rapsiöljyä
  • ¼ dl vaaleaa hunajaa
  • ½ dl maitoa
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • ¼ ripaus merisuolaa
  • ½ dl kaurahiutaleita
  • ½ dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 62 g mansikoita
  • ¼ banaani

Mansikkarahka

  • 2 mansikkaa
  • ⅓ dl rahkaa
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • ¼ rkl vaaleaa hunajaa

Vaniljkvargkräm

  • ⅓ dl rahkaa
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • ¼ rkl vaaleaa hunajaa

Valmistus

  • Laita vohvelirauta lämpiämään. Pyöräytä tehosekoittimessa muna, öljy, hunaja, maito, vanilja, suola, kaurahiutaleet ja jauhot tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä 10 minuuttia.
  • Paista vohvelit ja viipaloi mansikat ja banaani.
  • Soseuta haarukalla 8 mansikkaa ja sekoita rahkan joukkoon ne ja vanilja mansikkarahkaksi.
  • Sekoita vaniljarahka.
  • Kokoa kakku. Aloita vohvelilla. Levitä päälle mansikka- ja banaaniviipaleita ja vaniljarahkaa, toinen vohveli, mansikoita ja banaania ja mansikkarahkaa. Jatka kunnes kakku on vielä leikattavan korkuinen. Voit myös laittaa kaksi vohvelia vierekkäin ja tehdä ison, nelikerroksisen kakun.
  • Koristele kakku tuoreilla marjoilla.

Vinkki: Vohvelitaikinan voi tehdä hyvissä ajoin jääkaappiin.