Kasvisbolognese vegejauhiksesta

40 minuuttia
346 kcal

Klassikkoateria spagetti bolognese muuntuu helposti herkulliseksi vegeversioksi kasvisjauhiksella ja kesäkurpitsapastalla. Nam!

Kesäkurpitsaspagettia ja kasvisjauhiskastiketta lautasella

BOLOGNESE EI LIHAA KAIPAA - kokeile vaihteeksi vegebolognesea.

© wichmann+bendtsen

Kasvisbolognese vegejauhiksesta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ sipuli
  • 1 porkkanaa
  • 100 g herkkusieniä
  • ½ valkosipulinkynttä
  • ¼ punaista chiliä
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • 200 g vegejauhista
  • ½ tölkki tomaattimurskaa
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1½ rkl punaviinietikkaa tai 1 dl punaviiniä
  • ¼ dl parmesaaniraastetta
  • ½ tl basilikaa
  • ½ tl timjamia
  • ½ tl oreganoa
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Spagetiksi

  • 2 kesäkurpitsaa
  • ½ kourallinen lehtipersiljaa

Valmistus

  • Raasta bolognesekasvikset.
  • Kuullota kasviksia padassa oliiviöljyssä 10 minuuttia, lisää vegejauhis ja jatka vielä 5 minuuttia.
  • Lisää tomaattimurska, tomaattipyre, punaviinietikka, parmesaaniraaste ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia.
  • Tee kesäkurpitsasta spagettia spiraalileikkurilla.
  • Jaa kurpitsaspagetti lautasille, lisää bolognese ja koristele annokset persiljasilpulla.

VINKKI! Kasvisbolognese maistuu myös paistoksissa ja pizzan täytteenä.