Pavlova loppukesän marjoista

3½ tuntia
209 kcal

Tämä on yksi ylivoimaisista suosikkiresepteistämme. Paljon marjoja – ja vähemmän kaloreita kuin monissa muissa jälki­ruoissa.

Pavlova

PAVLOVA – Marengista tulee rapeaa, kun sitä paistetaan pitkään miedolla lämmöllä.

© wichmann+bendtsen

Pavlova loppukesän marjoista

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 munanvalkuaista
  • 62 g sokeria, mielellään hienosokeria
  • ¼ tl valkoviinietikkaa
  • ½ tl maissitärkkelystä
  • ¼ tl vaniljajauhetta

Koristeluun

  • 31 ml vispikermaa tai soijavispiä
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • 87 g karhunvatukoita
  • 31 g mustikoita
  • mintun lehtiä

Valmistus

  • Lämmitä uuni 150 asteeseen.
  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ruokalusikallinen kerrallaan. Kun sokeri on liuennut, lisää etikka, maissitärkkelys ja vaniljajauhe. Vatkaa vielä uudelleen.
  • Levitä massa leivinpaperilla vuoratulle pellille noin ruokalautasen kokoiseksi ympyräksi. Tee keskelle noin puolen sentin syvyinen pieni kuoppa.
  • Paista uunissa noin tunti.
  • Sammuta uuni ja anna marengin jäähtyä kaksi tuntia uunin luukkua avaamatta.
  • Vaahdota kerma ja vaniljajauhe. Koristele jäähtynyt marenki kermavaahdolla, marjoilla ja mintun lehdillä. Tarjoile heti.

VINKKI On tärkeää, että valkuaisia vatkataan, kunnes sokeri on täysin liuennut. Voit testata tätä hieromalla massaa kahden sormen välissä. Jos tunnet vielä sokerikiteitä, jatka vatkaamista.
VINKKI Jos haluat luksusversion, lisää marenki­massaan 100 g marsipaania.
VINKKI Marenkipohjan voi leipoa etukäteen, mutta se ei siedä kosteutta, joten se on säilytettävä paperipussissa tai tiiviisti suljetussa astiassa.
VINKKI Kesäisen pavlovan voi kruunata myös esimerkiksi mansikoillta, vadelmilla ja herukoilla.