Karhunvatukka-semifreddo

Karhunvatukkajäädyke eli italialaisittain semifreddo sisältää islantilaista skyriä.

keskiviikko 16. syyskuuta 2015 teksti A. Larsen

Karhunvatukkajäädyke

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 30 minuuttia

Aika yhteensä: 4,5 tuntia - Jäätymisaika: 4 tuntia

AINEKSET

3 keltuaista

50 g sokeria

1 vaniljatanko

3 valkuaista

50 g sokeria

1,5 dl kuohukermaa

200 g skyriä tai rahkaa

250 g karhunvatukoita

Valmistus

  • Tarvitset 3 kulhoa. Vatkaa 1. kulhossa keltuaiset, sokeri ja vanilja vaaleaksi vaahdoksi.
  • Vatkaa 2. kulhossa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
  • Vaahdota 3. kulhossa kerma löysäksi vaahdoksi.
  • Yhdistä kaikki kolme vaahtoa, lisää marjat ja skyr. Vuoraa vuoka tuorekelmulla.
  • Kaada jäädykemassa vuokaan ja peitä se kelmulla.
  • Pakasta vähintään 4 tuntia.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 119 kcal

Proteiinia: 4,2 g

Rasvaa: 6,7 g

Hiilihydraattia: 11 g

Kuitua: 0,9 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee