Karhunvatukka-semifreddo

4,5 tuntia
119 kcal

Karhunvatukkajäädyke eli italialaisittain semifreddo sisältää islantilaista skyriä.

Karhunvatukkajäädyke

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 3 keltuaista
  • 50 g sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 3 valkuaista
  • 50 g sokeria
  • 1 dl kuohukermaa
  • 200 g skyriä tai rahkaa
  • 250 g karhunvatukoita

Valmistus

  • Tarvitset 3 kulhoa. Vatkaa 1. kulhossa keltuaiset, sokeri ja vanilja vaaleaksi vaahdoksi.

  • Vatkaa 2. kulhossa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

  • Vaahdota 3. kulhossa kerma löysäksi vaahdoksi.

  • Yhdistä kaikki kolme vaahtoa, lisää marjat ja skyr. Vuoraa vuoka tuorekelmulla.

  • Kaada jäädykemassa vuokaan ja peitä se kelmulla.

  • Pakasta vähintään 4 tuntia.


Newsletter background