Punainen katkarapu-currykeitto

25 minuuttia
404 kcal

Lämmittävä keitto, jossa on paljon matala-asteista tulehdusta hillitseviä aineksia ja vähän kaloreita.

Thaikeitto

KEHON MATALA-ASTEISTA TULEHDUSTA HILLITSEVÄ KEITTO Kurkumassa on kurkumiinia, jolla on tulehdusta hillitsevä vaikutus.

© wichmann+bendtsen

Punainen katkarapu-currykeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 ANNOSTA

  • ½ sipuli
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • ½ tl raastettua kurkumaa
  • ½ kesäkurpitsa
  • ½ paprika
  • 1 sitruunaruohoa
  • ½ limetin kuori ja mehu
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 55 g punaista currytahnaa
  • ½ tlk kookosmaitoa
  • ½ l kasvislientä
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria
  • 100 g isoja katkarapuja

Annosten päälle

  • 75 g pavunituja
  • Thaibasilikaa tai korianteria

Valmistus

  • Kuullota sipulisilppua öljyssä kattilassa pari minuuttia.
  • Lisää inkivääri- ja kurkumaraaste ja jatka vielä toiset pari minuuttia.
  • Suikaloi kesäkurpitsa ja paprika, viipaloi sitruunaruoho ja lisää kattilaan limetin, kalakastikkeen, currytahnan, kookosmaidon ja kasvisliemen kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna ja anna hautua hiljalleen 15 min.
  • Lisää ravut ja kiehauta nopeasti, etteivät ravut sitkisty.
  • Viimeistele maku ja koristele annokset yrtteillä ja pavuniduilla.

VINKKI Katkaravut eivät pahastu jos keittoon lisää myös kypsää broileria.

VINKKI Sitruunaruohon voi myös käyttää pitkinä varsina, mutta ne pitää onkia pois keitosta ennen tarjoamista.

Kunto Plus 17/2023