Aasialainen naudanliha-paprikasalaatti

25 minuuttia
546 kcal

Aasialaisittain maustettu naudanliha-paprikasalaatti sopii mainiosti vaikka päivällispöytään.

Naudanliha-paprikasalaattia lautasella

ETSITKÖ UUSIA IDEOITA PÄIVÄLLISPÖYTÄÄN? Kokeile maukasta ja ruokaisaa salaattia, niin ihastut ikihyviksi.

© wichmann+bendtsen

Aasialainen naudanliha-paprikasalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 salottisipuli
  • pieni pala inkivääriä
  • 1 sitruunaruoho
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 300 g mureaa naudan sisä- tai ulkofilettä
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 2 tl osterikastiketta
  • 3 tippaa vahvaa chilikastiketta
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 suippokaali
  • ½ keltaista, punaista ja vihreää paprikaa
  • 3 limettiä
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • ½ kurkkua
  • 1 punainen chilipalko
  • 1 sydänsalaatti
  • 2 vartta thaibasilikaa
  • 2 vartta korianteria

Valmistus

  • Hienonna sipuli, inkivääri ja sitruunaruoho. Kuullota oliiviöljyssä wokissa tai pannulla.

  • Suikaloi liha, pyyhi talouspaperilla ja lisää pannulle. Paista muutama minuutti koko ajan käännellen.

  • Lisää kala-, osteri-, chili- ja soijakastikkeet.

  • Suikaloi kaali ja paprikat ja lisää ne ja 0,5 dl vettä pannulle.

  • Mausta salaatti kahden limetin mehulla, suolalla ja pippurilla.

  • Halkaise, poista siemenet ja kuutioi kurkku. Hienonna chili ja lohko limetti.

  • Tee sydänsalaatista peti lautasille, jaa päälle lämmin liha ja lisää kurkku­kuutiot. Koristele annokset chilillä, yrteillä ja limettilohkoilla.

VINKKI! Korianterin voi korvata lehtipersiljalla. Silloin salaatin maku taittuu aasialaisesta enemmän pohjoismaiseksi.