Naudanliha-paprikasalaattia lautasella
Etsitkö uusia ideoita päivällispöytään?

Kokeile maukasta ja ruokaisaa salaattia, niin ihastut ikihyviksi.

© wichmann+bendtsen

Aasialainen naudanliha-paprikasalaatti

Aasialaisittain maustettu naudanliha-paprikasalaatti sopii mainiosti vaikka päivällispöytään.

keskiviikko 4. syyskuuta 2019 teksti A. Larsen

Aasialainen naudanliha-paprikasalaatti

2 annosta  

1 salottisipuli
pieni pala inkivääriä
1 sitruunaruoho
2 rkl oliiviöljyä
300 g mureaa naudan sisä- tai ulkofilettä
2 rkl kalakastiketta
2 tl osterikastiketta
3–4 tippaa vahvaa chilikastiketta
2 rkl soijakastiketta
1 suippokaali
½ keltaista, punaista ja vihreää paprikaa
3 limettiä
merisuolaa
mustapippuria
½ kurkkua
1 punainen chilipalko
1 sydänsalaatti
2 vartta thaibasilikaa
2 vartta korianteria

Valmistus

  • Hienonna sipuli, inkivääri ja sitruunaruoho. Kuullota oliiviöljyssä wokissa tai pannulla.
  • Suikaloi liha, pyyhi talouspaperilla ja lisää pannulle. Paista muutama minuutti koko ajan käännellen.
  • Lisää kala-, osteri-, chili- ja soijakastikkeet.
  • Suikaloi kaali ja paprikat ja lisää ne ja 0,5 dl vettä pannulle.
  • Mausta salaatti kahden limetin mehulla, suolalla ja pippurilla.
  • Halkaise, poista siemenet ja kuutioi kurkku. Hienonna chili ja lohko limetti.
  • Tee sydänsalaatista peti lautasille, jaa päälle lämmin liha ja lisää kurkku­kuutiot. Koristele annokset chilillä, yrteillä ja limettilohkoilla.

VINKKI! Korianterin voi korvata lehtipersiljalla. Silloin salaatin maku taittuu aasialaisesta enemmän pohjoismaiseksi.

Ravintosisältö/annos:

Energiaa 546 kcal 
Proteiinia 45 g 
Rasvaa 24 g 
Hiilihydraattia 44 g 
Kuitua 12 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mihin kohtaan kehossasi olet kaikkein tyytyväisin?


KUNTO PLUS suosittelee