Aasialainen naudanliha-paprikasalaatti

25 minuuttia
546 kcal

Aasialaisittain maustettu naudanliha-paprikasalaatti sopii mainiosti vaikka päivällispöytään.

Naudanliha-paprikasalaattia lautasella

ETSITKÖ UUSIA IDEOITA PÄIVÄLLISPÖYTÄÄN? Kokeile maukasta ja ruokaisaa salaattia, niin ihastut ikihyviksi.

© wichmann+bendtsen

Aasialainen naudanliha-paprikasalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 salottisipuli
  • pieni pala inkivääriä
  • 1 sitruunaruoho
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 300 g mureaa naudan sisä- tai ulkofilettä
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 2 tl osterikastiketta
  • 3 tippaa vahvaa chilikastiketta
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 suippokaali
  • ½ keltaista, punaista ja vihreää paprikaa
  • 3 limettiä
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • ½ kurkkua
  • 1 punainen chilipalko
  • 1 sydänsalaatti
  • 2 vartta thaibasilikaa
  • 2 vartta korianteria

Valmistus

  • Hienonna sipuli, inkivääri ja sitruunaruoho. Kuullota oliiviöljyssä wokissa tai pannulla.
  • Suikaloi liha, pyyhi talouspaperilla ja lisää pannulle. Paista muutama minuutti koko ajan käännellen.
  • Lisää kala-, osteri-, chili- ja soijakastikkeet.
  • Suikaloi kaali ja paprikat ja lisää ne ja 0,5 dl vettä pannulle.
  • Mausta salaatti kahden limetin mehulla, suolalla ja pippurilla.
  • Halkaise, poista siemenet ja kuutioi kurkku. Hienonna chili ja lohko limetti.
  • Tee sydänsalaatista peti lautasille, jaa päälle lämmin liha ja lisää kurkkukuutiot. Koristele annokset chilillä, yrteillä ja limettilohkoilla.

Kokeile myös jauhelihalla täytetyt paprikat.

VINKKI! Korianterin voi korvata lehtipersiljalla. Silloin salaatin maku taittuu aasialaisesta enemmän pohjoismaiseksi.


Newsletter background