Aasialainen sieni-katkarapukeitto

20 minuuttia
618 kcal

Oletko käynyt Thaimaassa? Jäitkö kaipamaan ihania makuja? Kaukokaipuuseen suosittelemme tätä herkullista thaikeittoa, joka on helppo ja nopea valmistaa.

Keittoa kulhossa

AASIALAINEN KEITTO Päivällistä 20 minuutissa.

© wichmann+bendtsen

Aasialainen sieni-katkarapukeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 3 dl kasvislientä
  • 6 viipaletta inkivääriä
  • 1 sitruunaruohon varsi
  • 2 kaffirlimetin lehteä
  • 3 limettiä
  • 4 dl kookosmaitoa
  • ½ tl chilihiutaleita
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 1 tl ruokosokeria
  • 200 g siitakesieniä
  • 400 g isoja katkarapuja
  • 1 vihreä chilipalko

Aasialaisen sieni-katkarapukeiton valmistus

  • Raasta yhden limetin kuori. Keitä inkivääriä, hienonnettua sitruunaruohoa, kaffirlimetin lehtiä ja limetinkuoriraastetta kasvisliemessä 2 minuuttia.

  • Lisää kookosmaito, puolen limetin mehu, chilihiutaleet, kalakastike ja ruokosokeri.

  • Puhdista ja viipaloi sienet.

  • Anna keiton kiehua hiljalleen 2 minuuttia, lisää sienet ja keitä vielä 2 minuuttia.

  • Lisää katkaravut ja kuumenna keitto.

  • Maista ja lisää tarvittaessa tilkka kalakastiketta. Jaa keitto lautasille, koristele ohuilla chiliviipaleilla ja tarjoa lisäksi limetinlohkoja, joista voi puristaa mehua annokseen.