Kalsium on luuston paras ystävä

Luusto ja hampaat tarvitsevat kalsiumia, joka säätelee myös lihasten ja hermoston toimintaa. Siksi maitotuotteiden nauttiminen on tärkeää muidenkin kuin vain lasten kohdalla. Lue lisää kalsiumin hyödyistä ja selvitä, pitäisikö sinun ottaa kalsiumia lisäravinteen muodossa vai saatko sitä ruuasta riittävästi.

Maitotuotteita

SAATKO RIITTÄVÄSTI KALSIUMIA? Maitotuotteet sisältävät runsaasti kalsiumia.

Kalsium - kenelle, miten ja milloin?

Kuka tarvitsee erityisesti kalsiumia?

Kalsiumia tarvitaan elimistön moniin tärkeisiin toimintoihin sekä mm. luuston ja hampaiden hyvinvointiin. Tarve lisääntyy naisilla vaihdevuosien jälkeen, kun estrogeenin väheneminen nopeuttaa luiden haurastumista. Kalsiumlisä voi olla tarpeen myös niillä, jotka eivät käytä maitotuotteita.

Kuinka paljon kalsiumia tulisi saada?

Aikuisilla kalsiumin saantisuositus on 800 mg päivässä, raskaana olevilla ja imettävillä 900 mg päivässä. D-vitamiini edistää kalsiumin imeytymistä, joten kannattaa huolehtia myös D-vitamiinin riittävästä saannista. Kalsiumlisiä on saatavana myös D-vitamiinilla terästettynä.

Mistä ruoka-aineista saa kalsiumia?

  • Maitotuotteet ovat tärkeä kalsiumin lähde. Kalsiumin tarpeen kattaa esimerkiksi 6 dl nestemäisiä maitotuotteita ja 2–3 viipaletta juustoa päivässä.

  • Jos maitotuotteet eivät kuulu ruokavalioon, kalsiumia saa myös esimerkiksi tummista lehtivihanneksista, soijasta ja kaaleista.

HUOM! Maidossa on suunnilleen saman verran kalsiumia rasvapitoisuudesta riippumatta.

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background