Vahvoista pakaroista hyötyy koko keho

Pakaralihasten vahvistamiseen on tasan yksi keino: lihaskuntotreeni. Alta löytyvillä 8 harjoitteella vahvistavat pakaroiden ja jalkojen lihaksia tehokkaasti.

Nainen, jolla vahvat pakaralihakset

PAKARATREENI Pakaralihakset eivät vahvistu itsestään, vaan vahvat pakarat vaativat tehokasta treeniä.

© wichmann+bendtsen

7 hyvää syytä vahvistaa pakaralihaksia

 1. Ryhti kohenee: Vahvat pakarat parantavat ryhtiä, sillä pakaralihakset tukevat selkärankaa istuessa, seistessä ja kävellessä.
 2. Kulutus tehostuu: Mitä enemmän lihasmassaa, sitä enemmän energiaa kuluu levossa, liikunnassa ja palautuessa.
 3. Juoksu tehostuu: Vahvat pakara- ja reisilihakset tukevat juoksua ja lisäävät kestävyyttä.
 4. Tukea selälle: Vahvat pakaralihakset suojaavat selkärankaa, koska ne vaimentavat iskuja, jotka kohdistuvat kehoon juoksun aikana.
 5. Voimat kasvavat: Mitä vahvemmat reidet ja pakarat, sitä tehokkaampaa on juoksu ja kiihdyttäminen. Parantuneesta reaktionopeudesta on hyötyä juostessa, hypyissä ja nostoissa.
 6. Loukkaantumisriski pienenee: Vahvat reidet ja pakarat kestävät rasitusta, ja loukkaantumiset vähenevät. Uupuminen heikentää keskittymistä ja lisää loukkaantumisia.
 7. Arki helpottuu: Voimakkaat pakarat helpottavat myös monia arjen askareita ja tilanteita. Esimerkiksi portaiden nouseminen ja pyöräily tuntuvat kevyemmiltä.

Tehokkaat harjoitteet löytyvät alempaa sivulta

Treenivideot: Treenaa yhdessä KUNTO PLUSsan omavalmentajan kanssa

Ohjaaja tekee harjoitteet kanssasi videolla! Katso treeni puhelimestasi tai siirrä se television näytölle. Valmentajamme treenaa kanssasi koko ohjelman läpi.

KÄYNNISTÄ VIDEO TÄÄLTÄ

Harjoittele näin

 • Tee 8 harjoitteen ohjelma 3 kertaa viikossa. Älä tee lihastreeniä peräkkäisinä päivinä, koska lihasten on annettava palautua ja levätä ennen seuraavaa treeniä.
 • Tee joka harjoitetta 10 toistoa. Toista koko 8 harjoitteen treeni 3–6 kertaa oman kuntosi mukaan. Käytä niin painavia käsipainoja tai kahvakuulia, että jaksat juuri ja juuri tehdä jokaisen sarjan kaksi viimeistäkin toistoa.
 • Lämmittely on tärkeää, joten käytä 10 minuuttia lämmittelyyn ennen treeniä. Voit lämmitellä esimerkiksi hölkällä, soutulaitteella tai crosstrainerilla.

Katso alta 8 tehokasta voimaharjoitetta

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

 • 10–30 min treenivideot
 • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
 • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
 • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background